Рекорд по глоби. Мъж от Варна се превърна в рекордьор

...
Рекорд по глоби. Мъж от Варна се превърна в рекордьор
Коментари Харесай

Мъж получава десетки глоби за които не е отговорен, осъди ОДМВР- Варна

Рекорд по санкции. Мъж от Варна се трансформира в рекордьор по пътни санкции. Той получава десетки фишове. Те са вписани на негово име, тъй като от 2006 до 2008 година е бил шеф на варненския клон на огромна лизингова компания, а наследникът му не е направил пререгистрация на колите, написа.

Потърпевшият твърди, че живее в обаян кръг и се е трансформирал в клиент на данъчните и на частните правосъдни реализатори, споделя водещият на „ Пълен парадокс “ по Нова телевизия Румен Бахов. 

Когато го спрат на пътя, рекордьорът по санкции изпада в потрес, тъй като могат да му вземат книжката и да му смъкват номерата на колата, поради непознатите нарушавания.

„ Около 50 фиша имам единствено през последните 14 години от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна и от Общинска полиция. Десетки са санкциите от други райони “, споделя Николай Тодоров.
  
„ Стойността на всеки от тях е сред 20 и 50 лв., само че текат лихви и доста от тях са изпратени за събиране от Национална агенция за приходите. Те ги дават на обществен реализатор. Могат да ми изземат движимо и недвижимо имущество във всеки един миг “, прибавя той.

„ Бях отписан като шеф през 2008 година След този интервал обаче постоянно получавам фишове, наказателни постановления от разнообразни органи на Министерство на вътрешните работи. Те са на мое име, само че са непозволено издадени, тъй като нямам никакви правни отношения с това лизингово сдружение “, жалва се мъжът. 

Той от дълго време не е шеф. Лизинговата компания е добита от друга финансова група. 

„ Аз към момента не преставам да получавам фишове. Последният бе от март през тази година “, споделя Тодоров.

В обитаеми места, където в никакъв случай не е ходил, той „ правил “ нарушавания на разпоредбите за придвижване. 

Мъжът би трябвало да потвърждава, че няма нищо общо с непрекъснато връхлитащите го фишове за непознати нарушавания, само че написани на негово име. 

„ Проблемът е, че те не се анулират в точния момент, стигат до Национална агенция за приходите. Агенцията завежда извърши производства против мен, наложително събиране и това се отразява на професионалния и на фамилния ми живот “, споделя пострадалият. 

„ За тези 14 години имам непрекъснато фишове, които са на мое име и са неплатени. Това бе спънка да вземем за пример, когато желаех да запиша сина ми на детска градина. Трябваше да взема уверение за липса на обвързване, което е невероятно и се наложи да платя част от тези фишове. Подобна беше обстановката, когато желаех да си сменя адресната регистрация “, споделя той.

Николай изпада в неприятна обстановка и когато бъде спрян за инспекция от „ Пътна полиция “.

„ Те откриват, че имам висящи отговорности и могат да ми спрат колата от придвижване. Нося една директория с документи непрекъснато с мен. Трябва да им изяснявам обстановката. Това лишава над половин час, което пречи на работата ми “, споделя той.

„ Този тормоз продължава 14 години. Заведох дело против ОДМВР – Варна. Делото е от 2019 година пред Административния съд. Имаше няколко чувания през 2020 година и на 1 декември 2020 година делото бе оповестено за решение “, съобщи Тодоров. 

След направени информации някои полицейски ръководства открили, че става въпрос за неточност и санкции, вписани на името на Тодоров, били анулирани. Колекцията му от непознати фишове обаче продължава да набъбва.

От ОДМВР – Варна прецизираха, че приемникът на компанията, ръководена от Тодоров, е трябвало да извърши пререгистрация на лизинговите коли в едномесечен период, откакто е бил назначен нов шеф. Това не е станало, което е причина за главоболията му. 

Наскоро състав на варненският Административен съд излезе с решение, че осъжда ОДМВР- Варна да заплати на Николай Тодоров 4000 лв. като обезщетение за неимуществени вреди.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР