Рекорд на Гинес за най-нисък глас на планетата е признат

...
Рекорд на Гинес за най-нисък глас на планетата е признат
Коментари Харесай

Българка постави рекорд на Гинес

Рекорд на Гинес за най-нисък глас на планетата е приет на Марияна Павлова от Смолян. Тя е щерка на обичаната родопска национална певица Христина Лютова, заяви БНР.

Условието за върха било да стартира от случаен звук и без въздух, на полутонове, да стигне до тона, за който кандидатства - си бемол на контра октава. Марияна Павлова от дълго време мечтаела за този връх. От пет години живее в Лондон. Преди това в България търсила спонсори, с цел да реализира фантазията си, само че тук не съумяла. Новината пристигнала късно в четвъртък, откакто певицата получила удостоверение от организацията, че е титуляр с най-ниския контраалт в света.

Марияна Павлова е родом от Смолян, щерка на великата родопска певица Христина Лютова. На 35 години се изявява на български и непознати подиуми. Работила е 16 години в отбор " Родопа " в Смолян, в " Космическите гласове ", " Драгостин Фолк Национал ", " Големите български гласове ", в камерните обединения, квартет " Славей ", Каба трио " Родопея ". Марияна Павлова е " златен глас ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР