Реконструкцията на Брезовско шосе, която се изпълнява по проекта за

...
Реконструкцията на Брезовско шосе, която се изпълнява по проекта за
Коментари Харесай

С 200 дни закъснява ремонтът на Брезовско шосе, вижте причин...

Реконструкцията на Брезовско шосе, която се извършва по плана за воден цикъл, има  близо 200 дни закъснение. За голямото забавяне заяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев, който акцентира, че главната причина, която спъва плана, е археологическото изследване дали в този терен има остатъци на антична могила.

„ За закъснението е известен ръководещият орган на плана. Това, че булевардът попада в обсега на могилата, не е било регистрирано при проектирането. Разкопките, блокирали първия сектор при започване на Брезовско шосе, вървят доста постепенно. Археолозите работят с четки и затова се бави целият план ”, изясни Пламен Райчев. До този миг не са разкрити скъпи за историята артефакти.

Ремонтите  на ВиК и създаване на обходен колектор на Брезовско шосе и бул. „ Дунав ” се финансират по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 ”. Обектът коства 20 млн. лв.. Строителите наближават кръстовището с бул. „ Дунав ”, където също следва замяна на тръбопровод и канализация. Изпълнението на плана е предоставено на компания ПИМК и съгласно строителите монтажът на колектора, чието сечение стига до 3 метра, е доста мъчно и лишава време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР