Реконструираният в реални размери Ноев ковчег е на път да

...
Реконструираният в реални размери Ноев ковчег е на път да
Коментари Харесай

Реконструираният Ноев ковчег ще отпътува за Израел

Реконструираният в действителни размери Ноев ковчег е на път да доплува до Израел, оповестява БГНЕС.

Той е благосъстоятелност на предприемача Йохан Хуиберс, който построи съда по описания в Библията избавителен за човечеството транспортен съд преди пет години. Корабът е изработен по старозаветното изложение: 118 метра дълъг, 23 метра висок и е построен от 12 000 дървени трупи. Първото му корабоплаване към този момент е било осъществено по река Маас в Холандия.

Именно в този момент Хуиберс е подготвен да изпрати Ноевия ковчег в родното място на Исус Христос. По думите му това е желана от него дестинация, тъй като това е копие на Божия транспортен съд и има смисъл да стигне само в Божията земя.

" Обичам земята, обичам страната, обичам хората. Те не се подчиняват, вършат каквото желаят, карат като луди, бутат се, до момента в който чакат на ред и не слушат никого. Точно като мен ", споделя за Израел основателят на кораба.

Той също по този начин приказва за своята религия, акцентирайки копие от Библията, при което споделя: " Може да звучи ужасно, само че аз имам вяра, че всичко, написано в тази книга, от кора до кора. “

Според Хуиберс, той е построил Ноевия ковчег, с цел да потвърди на хората, че Бог съществува. Той прибавя, че едвам седем души са взели участие в градежа, който е продължим четири години. Доказателство, че е изцяло допустимо Ной да е построил подобен ковчег в библейските времена.

Ноевият ковчег се появява в Битие, където е разказано по какъв начин Бог изпраща потоп, с цел да унищожи неверното човечество, само че резервира Ной и фамилията му. Казва му да построи голям транспортен съд, в който събере животни от всеки тип.

Повтарящите се опити през годините за намиране на остатъците от ковчега обаче са били несполучливи, а учените не са съумели да потвърдят дефинитивно неговото съществуване
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР