Реконструиран и ремонтиран сграден фонд на училища и детски заведения

...
Реконструиран и ремонтиран сграден фонд на училища и детски заведения
Коментари Харесай

Големият проект за обновяване на училища и детски заведения в Пловдив е към своя край

Реконструиран и ремонтиран сграден фонд на учебни заведения и детски заведения за даване на качествено учебно и предучилищно обучение е резултатът от проект " Образователна инфраструктура – създаване и възобновяване на учебни заведения, детски градини и ясли в град Пловдив ", който се осъществя с финансиране от Оперативна стратегия " Региони в напредък ". Това регистрираха на заключителна конференция по проекта заместник-кметът Пламен Райчев и екипът за ръководство на плана, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Проектът се финансира в предходния програмен интервал и стартират в предходния мандат. Заварихме го с много забележки, само че се справихме със обстановката. Благодаря на екипа на плана, без чиито старания нямаше да можем през днешния ден да го завършваме ", сподели зам.-кметът Райчев.

Проектът е на обща стойност 18 106 266 лева, от които 2 152 553 лева личен принос на община Пловдив. Той е с дълготрайност 30 месеца и завършва на 8 март 2022 година, посочи ръководителят му Диляна Тодорова.

" Не беше елементарно, само че считам, че ще справихме сносно ", добави тя. 

В рамките на плана са реновирани ДГ " Перуника ", СУ " Любен Каравелов " постройка 1 и в допълнение построената многофункционална спортна зала с плувен басейн и топла връзка, втората постройка на учебното заведение, която е градивно укрепена и напълно ремонтирана и актуализирана, детска ясла " Детски смях ", в която има 6 яслени групи, ремонтираната ДГ " Снежанка ". Изградена е напълно новата детска градина на ул. " Богомил " 75А, в която има плувен басейн, асансьор, слънчева апаратура за отопление и площадки за всяка от четирите групи. 

Проектът към момента в ход и в него са включени още две детски градини - " Каменица " и пристройката на " Зорница ".

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР