Реколтата тази година от тези плодове или няма да я

...
Реколтата тази година от тези плодове или няма да я
Коментари Харесай

Слаба черешова реколта тази година

" Реколтата тази година от тези плодове или няма да я има, или ще бъде сериозно слаба ”, алармира Красимир Кумчев, прочут в цялата страна агроконсултант, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

В по-голямата част от страната реколтата е обречена.

" Мисля си по какъв начин реагират политиците при наводнения и трусове например- изсипват се на място с ботуши, дъждобрани и всички останали атрибути, с което да ни покажат загрижеността си. Медиите, несъмнено, и те са там! Това, което ни се случи през вчерашния ден сутринта е по- трагично! ”

Трудът на овощарите е беззащитен, излиза наяве от позицията на Красимир Кумчев. Те не могат да застраховат градините си от вреди, настъпили от събития преди 20 април, това е изискването на застрахователите и то не се трансформира макар неведнъж поставяните претенции. Застраховки на овощни градини могат да се подписват единствено след тоя период, а в действителност сланите падат преди него. И така- тази година ще купуваме доста скъпи череши, праскови, кайсии и вишни, в случай че въобще ги има. А овощарите ще пресмятат вредите си и ще размислят дали не е извънредно време да се откажат. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР