Рекламно видео на държавната агенция за сигурност на Саудитска Арабия

...
Рекламно видео на държавната агенция за сигурност на Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Саудитска Арабия обяви феминизма, атеизма и хомосексуалността за екстремизъм

Рекламно видео на държавната организация за сигурност на Саудитска Арабия дефинира феминизма, атеизма и хомосексуализма като " екстремистки хрумвания ".

В същото видео се споделя, че Саудитска Арабия пази толерантността и желае да стане атрактивна за чужденците, оповестява Ройтерс. Разпространено от Президентството на държавната сигурност, в него се споделя, че " всички форми на екстремизъм и перверзия са неприемливи. "



След това феминизмът, атеизмът и хомосексуалността се включват в същия лист, в който е такфиризмът - практиката мюсюлманите да дефинират почитателите на други течения в исляма като " неверници ".

" Не забравяйте, че всичко, което се прави за сметка на родината се счита за екстремизъм. ", споделя дикторският глас във видеото.

В последните години, престолонаследникът принц Мохамед бин Салман , който на процедура е отпред на страната, постанова по-умерена форма на исляма и вкара редица облекчения на нормите за държание, изисквани от саудитите.-->



Бин Салман прави това като част от огромен проект за диверсифициране на стопанската система на страната, която зависи напълно от петрола, както и за модернизиране на обществото, което да притегли експерти и експерти от чужбина.

Но в същото време управляващите в Саудитска Арабия правят репресии против всяко непокорство. Десетки критици бяха задържани, измежду тях проповедници, интелектуалци и деятели.

Хомосексуалността и атеизмът от дълго време са неразрешени и се санкционират със гибел в безспорната монархия. Публичните митинги и политическите партии също са неразрешени, а медиите са под прецизен държавен надзор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР