Рекламният пазар в Щатите е много жесток и в него

...
Рекламният пазар в Щатите е много жесток и в него
Коментари Харесай

BMW, Mercedes, Хелоуин и рекламната война между двете компании

Рекламният пазар в Щатите е доста нечовечен и в него е разрешено съвсем всичко, даже открити насмешки и смешки с конкуренцията. BMW и Mercedes имат дълга история в региона, като маркетинговите им екипи не стопират да се закачат, добре осъзнавайки директната конкуренция между тях.

Последният подобен случай е безусловно отпреди няколко дни, когато BMW разгласява фотография в Twitter. На нея се вижда по какъв начин модел на Mercedes се е облякъл в костюм на BMW за Хелоуин, а текстът към нея гласи: " Сега към този момент всеки автомобил може да се облече като обичания си супер воин. "

От Mercedes не закъсняха с отговора и към половин час по-късно излязоха с туит, гласящ: " Браво, BMW. Това в действителност е много заплашителен костюм! Особено с тази радиаторна решетка... "

Ако някой не счита, че отговорът на Mercedes е изключително автентичен, дано не се тормози, шегата е вътрешнозаводска.

В последно време дизайнерският език на BMW се господства от две големи решетки, познати измежду почитателите с прозвището " бъбреци ". През годините тези бъбреци нарастваха при излизането на всеки нов модел на баварците, а днешните им размери са напряко великански.

Всичко стартира с премиерата на кросоувъра BMW X7, при който огромните решетки не правеха чак такова усещане поради цялостните размери на купето. При дебюта на обновената Серия 7 обаче дизайнерският детайл изпъкна прекомерно доста, което пък даде плод за размисъл на критиците, които бързо ги оповестиха за грозни.

Главният дизайнер на BMW - Адриан ван Хойдонк - отбрани огромните решетки, заявявайки, че стилистиката на моделите на компанията би трябвало непрекъснато да еволюира, с цел да не омръзва на клиентите. Очевидно, тази еволюция съгласно немската компания се корени във внедряването на дръзки форми, доказателство за което са и гигантските бъбреци. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР