Рекламният пазар в Щатите е много жесток и в него

...
Рекламният пазар в Щатите е много жесток и в него
Коментари Харесай

Рекламната война между BMW и Mercedes продължи и на Хелоуин

Рекламният пазар в Щатите е доста нечовечен и в него е разрешено съвсем всичко, даже открити насмешки и смешки с конкуренцията. BMW и Mercedes имат дълга история в региона, като маркетинговите им екипи не стопират да се закачат, добре осъзнавайки директната конкуренция между тях.

Последният подобен случай е безусловно от преди няколко дни, когато BMW разгласява фотография в Twitter, на която се вижда по какъв начин модел на Mercedes се е облякъл в костюм на BMW за Хелоуин, а текстът към нея гласи: " Сега към този момент всеки автомобил може да се облече като обичания си супер воин ".

Now every car can dress up as its favorite superhero. @MercedesBenzUSA #HappyHalloween from #BMW pic.twitter.com/Gpb5rvzEer
— BMW USA (@BMWUSA) October 31, 2019
От Mercedes не закъсняха с отговора и към половин час по-късно излязоха с туит, гласящ: " Браво, BMW. Това в действителност е много заплашителен костюм! Особено с тази радиаторна решетка... ".

Nice one, @BMWUSA. That’s a really scary costume! Especially that radiator grille...
— Daimler AG (@Daimler) October 31, 2019
Ако не смятате, че отговорът на Mercedes е изключително автентичен, не се тормозете, шегата е вътрешнозаводска. В последно време дизайнерският език на BMW се господства от две големи решетки, познати измежду почитателите с прозвището " бъбреци ". През годините тези бъбреци нарастваха при излизането на всеки нов модел на баварците, а днешните им размери са напряко великански.

Всичко стартира с премиерата на кросоувъра BMW X7, при който огромните решетки не правеха чак такова усещане поради цялостните размери на купето. При дебюта на обновената Серия 7, обаче, дизайнерският детайл изпъкна прекомерно доста, което пък даде плод за размисъл на критиците, които бързо ги оповестиха за грозни.

Главният дизайнер на BMW - Адриан ван Хойдонк - отбрани огромните решетки, заявявайки, че стилистиката на моделите на компанията би трябвало непрекъснато да еволюира, с цел да не омръзва на клиентите. Очевидно, тази еволюция съгласно немската компания се корени във внедряването на дръзки форми, доказателство за което са и гигантските бъбреци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР