Рекламите във Фейсбук по време на миналогодишната кампания за президентските

...
Рекламите във Фейсбук по време на миналогодишната кампания за президентските
Коментари Харесай

Уисконсин и Мичиган са били основни мишени на руските реклами във Фейсбук


Рекламите във Facebook по време на миналогодишната акция за президентските избори в Съединени американски щати, за които се твърди, че са закупени в Русия, са били ориентирани основно към щатите Мичиган и Уисконсин. Това заяви телевизионният канал Си Ен Ен, представен от Ройтерс.

Рекламите са били ориентирани към значими демографски групи и са съдържали причиняващи разделяне послания, в това число пропагандиране на антимюсюлмански настроения, се споделя в материала, който се базира на източници.

Уисконсин и Мичиган бяха измежду няколкото щата, където изборите бяха на кантар и които помогнаха на президента Доналд Тръмп да победи претендента на демократите Хилари Клинтън. В Уисконсин Тръмп завоюва с 22 748 гласа, а в Мичиган с 10 700 гласа.

В понеделник Facebook съобщи, че към 10 милиона души в Съединени американски щати са гледали в обществената мрежа реклами, създаващи политическо разделяне, които са били закупени в Русия в месеците преди и след президентските избори. Съобщението беше направено в подтекста на апели към обществените мрежи за повече надзор и по-голяма бистрота за да се хвърли светлина в региона на политическите реклами в интернет.

Американският специфичен прокурор Робърт Мълър и комисии на Конгреса проверяват вероятни връзки сред предизборния щаб на президента Доналд Тръмп и Русия. Москва отхвърля да се е месила в изборите.

Представител на Facebook към този момент не е открит за коментар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР