Рекламите в социалната мрежа Facebook са един от най-предпочитаните начини

...
Рекламите в социалната мрежа Facebook са един от най-предпочитаните начини
Коментари Харесай

„Кликни тук“: Част 2

Рекламите в обществената мрежа Фейсбук са един от най-предпочитаните способи за промотиране на бизнеса в цифровото пространство. Маркетологът и създател на организацията Marketeer, Дан Тод, споделя 6 области, на които всеки би трябвало да акцентира, с цел да максимизира вложенията си от спонсорираните постове, като накара хората да кликат върху тях. В първата част от публикацията той обърна внимание на тестването, оптимизацията и измерването на индикатори, свързани с рекламодателите, текста и видеата.

Ето какво още има да показа.

Рекламните сетове

Това, на процедура, са другите комбинации от аудитории, които можете да изпробвате, с цел да установите по какъв начин се показват рекламите ви измежду тях и кои консуматори са най-заинтересовани от стоките или услугите ви. Опциите са следните:

Локация. Определете къде по света желаете да се демонстрират рекламите ви. Това значително зависи от задачите ви и какво оферирате.

Допълнително могат да ви оказват помощ така наречен custom и lookalike аудитории , които можете да образувате посредством Фейсбук.

Интереси. От обществената мрежа от време на време споделят информация за характерностите на потребителите си, потребна и за вас като рекламодатели. Защо не я употребявате?

Демография. Стандартните възраст, пол, обучение, претовареност и приказваме език в допълнение оказват помощ да достигнете до верните хора, тъй че най-после напъните ви да са допустимо най-ефективни.

Целта

В началото на всяка акция би трябвало да имате и авансово сложена цел. Помислете каква е тя – осведоменост за марката ви, трафик към уеб страницата, ангажиране, инсталиране на приложение, лийдове, демонстрация на интерес към стоката или услугата ви, конверсии, продажби и така нататък

Задаването на цел оказва помощ на Фейсбук да разбере какви резултати желаете да потигнете, което разрешава на платформата автоматизирано да настройва избрани принадлежности, с цел да работи във ваша изгода. Затова бъдете оптимално точни при определянето на задачата.

Интеракцията

Под това се има поради по какъв начин потребителите взаимодействат с рекламата ви – следят се 6 съществени метода:

1. Кликат върху бутона „ Харесва ми “

2. Изпращат рекламата на другар, тъй като считат, че е съответстваща за него

3. Споделят поста в персоналния си профил

4. Задават въпрос

5. Публикуват обиди

6. Въобще не взаимодействат

Как реагирате при всяко от тези дейности или бездействия също е определящо за резултатите ви.

Необходимо е да експериментирате, да мерите резултатите от това и най-после да оптимизирате рекламите си, като публикувате нови, с разнообразни детайли, тъй че всякога да получавате по-добри резултати от предходните. Това е ключът към напредъка във Фейсбук.

По материал на Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР