Рекламите, телевизионните предавания и филмите непрекъснато ни показват картина на

...
Рекламите, телевизионните предавания и филмите непрекъснато ни показват картина на
Коментари Харесай

Ако пропускате закуската сутрин, нямате нужда от диета

Рекламите, телевизионните излъчвания и филмите непрестанно ни демонстрират картина на щастливо семейство, в което има закуска със сухи зърнени храни, овесени ядки или хрупкави препечени филийки. И на всяка крачка ни се споделя за изгодата от закуската, споделят, че без нея не можем да живеем. Но в действителност ли е правилно?

Правилна закуска за намаляване
Диетолозите и учените от дълго време приказват за изгодите от периодическото недояждане. Пропуснатата закуска е един от методите да организирате дребна гладна стачка за себе си безусловно безболезнена за тялото. Заедно със съня ние доближаваме 12-16 часа без храна, които не се усещат толкоз мощно.

Такъв къс интервал на апетит ще стартира производството на хормона кортизол. Това е хормон на напрежението, само че също по този начин носи отговорност и за нашите циркадиански ритми и пробуждане. Кортизолът оказва помощ на тялото да обработва мазнините и глюкозата, с цел да получи нужната сила. Когато кортизолът и инсулинът са на едно равнище (след подхранваща закуска от въглехидрати), резултатът от изгарянето на мазнините се обезврежда.

Ето за какво е доста по-лесно да отслабнете, в случай че пропуснете закуската. И това е единствено едно от преимуществата.

Ползите от пропуснатите закуски
Мозъкът ще работи по-добре
Смята се, че без храна заран човек няма да може да се концентрира и психическата интензивност ще се забави. Това обаче въобще не е по този начин: гладът усилва остротата на мозъка и форсира реакцията. Отказвайки да ядете овесена каша за закуска, вие не се осъждате на заспалост въобще, а карате мозъка да се разсъни и да реагира по-ефективно.

По-лесно е да преминете на диета.
Освен, че пропуснатите закуски оказват помощ да отслабнете, те също улесняват използването на диетата. Това важи и за тези, които регистрират калориите. Ако имате 2 000 калории и три хранения, ще получите 666 калории едновременно.

Ако откажете закуската, ще имате две ястия, само че за през целия ден 1000 калории. Така че ще бъдете добре нахранени и няма да мислите за " бисквитки " сред обяд и вечеря. Струва си да се отдадете на утринен апетит.

Усещането за апетит ще изчезне.
Всъщност чувството за апетит на сутринта е заслугата на хормоните. Има хормон, който контролира честотата на приема на храна. Това ни дава сигнал за апетит, когато сме привикнали да ядем. Ако постоянно пропускате закуската, тогава спирате да се чувствате гладни заран. Това е единствено въпрос на табиет.

Нивото на холестерола спада

Холестеролът е главният зложелател на нашето здраве. Мастните храни покачват равнището на липидите в кръвта, което води до риск от сърдечно-съдови болести. Периодичното недояждане оказва помощ да се предотврати това посредством пренареждане на правилата на потребление на мазнини от тялото. Пропусканата закуска ще усили потреблението на мастни кафези, което ще ги направи главен източник на сила и ще размени глюкозата.

Като прескочите закуската, подобрявате здравето си. Нивото на холестерола понижава, което значи, че предотвратявате развиването на доста болести.

Източник Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР