Рекламите стимулират продажбите. Но и умело ни манипулират. Често изопачават

...
Рекламите стимулират продажбите. Но и умело ни манипулират. Често изопачават
Коментари Харесай

11 мита, в които вярваме основно заради рекламите

Рекламите подтикват продажбите. Но и ловко ни манипулират. Често изопачават действителността, а от време на време прикриват истината, с цел да ни накарат да си кажем „ Трябва да си купя този артикул! “.

Ето кои са най-често срещаните легенди, в които имаме вяра точно поради рекламите.

Цитрусовите плодове са най-хубавият източник на витамин C

Истината: количеството на витамин C в преди малко откъсната шипка е към 650 мг на 100 година В алените пиперки – 250 мг / 100 година, а в броколито – 120 мг / 100 година Дори в касиса има повече витамин C, в сравнение с в цитрусите – 200 мг / 100 година За информация – в портокалите откриваме 60 мг / 100 година

Как се появява този мит: през 1908 година портокаловата промишленост е на загуба. Производителите не съумяват да продадат големите количества плодове, с които разполагат. Рекламистът Албърт Ласкър обаче измисля рекламна акция, в която предизвиква хората да употребяват една чаша портокалов сок дневно на закуска, тъй като портокалите са отличен източник на витамин С.

Брак се предлага с диамантен пръстен

Истината: надали има смисъл да ви споделяме, че не е належащо пръстенът да е от елмаз. Дори не е нужно да се подарява това украшение.

Как се появява този мит. „ Диаманти вечно “ е рекламна акция, която би трябвало да се включи във всеки учебник по маркетинг, защото е гениална и услужлива. Благодарение на слогани като този след 1947 година чистият въглерод е в обилие. Поради тази причина, освен че диамантът се смята за скъпо украшение, той е й незаменима част от предлагането за брак.

Поздравителните картички би трябвало наложително да се дават дружно с подарък

Истината: това също не е наложително.

Как се появява този мит: до началото на 20. век всички приветствени картички са се пращали главно по пощата.

Благодарение на рекламна акция на „ Hallmark “, производителите на този артикул, хората стартират да възприемат картичките като незаменима част от подаръка. Рекламната акция акцентира, че те са красиви и изискани, и в тях може да се напишат благи думи, които ще се помнят години напред.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР