Рекламирането на продукти от звезди в социалните мрежи е тенденция,

...
Рекламирането на продукти от звезди в социалните мрежи е тенденция,
Коментари Харесай

Как интернет инфлуенсърите в Китай създават пазар за милиарди

Рекламирането на артикули от звезди в обществените мрежи е наклонност, която се разви на Запад, само че бързо се популяризира в Китай, написа Zero Hedge. Във втората по величина стопанска система на света инфлуенсърите включват представители на всевъзможни прослойки - от фермери, през майки и даже до кучета.

А ново проучване на Ruhn Holding демонстрира, че за предходната година те са генерирали продажби на стойност над 4 милиарда $ единствено в Китай. Същевременно все по-голям брой (67%) от рекламодателите показват, че интернет звездите са техният желан канал за постигане до потребителите. Индустрията, която продуцира и развива лица в интернет пространството, е повишена двукратно за последните две години.

Стойността на продажбите, подкрепени от инфлуенсърите, също пораства с към повторен ритъм на годишна основа от 2015 година, когато е възлизала на едвам няколко стотин хиляди юана, досега. А делът на покупките, за които са спомогнали онлайн звездите, последователно също се повишава, въпреки че към този момент е релативно дребен на фона на онлайн пазара, възлизащ на 2 трлн. $.

В Китай има към 21 млн. инфлуенсъри, доста от които употребяват локалните платформи за основаване на наличие. Данните демонстрират, че потребителите в страната са по-податливи на послания от звезди, в сравнение с са тези на другите пазари. Много от изследваните купувачи са показали, че имат доверие само на инфлуенсърите.

" Това се дължи на присъщото съмнение на китайските консуматори ", сподели ръководещият шеф на маркетинговата компания China Skinny Марк Танер. " За мнозина китайските инфлуенсъри са най-достоверният и достоверен източник на информация, изключително като се има поради, че няма доста канали за информация, с изключение на държавните медии. "

Според изследването към 20% от потребителите, които гледат онлайн, ще закупят един артикул. При стандартните канали за реклама техният дял е по-малко от 1%. Онлайн лицата са толкоз добър способ за лъчение на послания, че даже и представители на Китайската комунистическа партия към този момент изследват за вероятни способи, по които да ги употребяват.

Също се дискутират и регулации на инфлуенсърството в страната, изключително когато потребителите се окажат подведени. В момента Alibaba е една от най-големите компании, инвестиращи в инфлуенсъри, като тя излъчва към 100 хиляди такива лица на ден в мобилното си приложение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР