Рекламата на 5G услуги породи спорове в телеком индустрията на

...
Рекламата на 5G услуги породи спорове в телеком индустрията на
Коментари Харесай

Оператори в САЩ се изпокараха за самохвални реклами на 5G


Рекламата на 5G услуги породи разногласия в телеком промишлеността на Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Американският „ Национален съвет за обзор на рекламата ” направи две рекомендации, които допускат огромните оператори AT&T и T-Mobile US да създадат промени в своите реклами на 5G след разногласия сред пазарните играчи.

В единия случай Verizon е възразила. Жалбата е обвързвана с изказванията на AT&T за тестване, осъществено от бенчмарк компанията Global Wireless Services. В желае написа, че „ връзката сред GWS и AT&T е задоволително основна ” и че когато AT&T излага своите искания въз основа на бенчмарк-тестване на GWS, връзката сред двете да бъде оповестена.

Във втория случай AT&T се е оплакала от радио и телевизионни реклами, в които претендира за преимущества на мрежата си след сливането със Sprint. Фирмата твърди в своите анонси, че има „ най-хубавата 5G мрежа”, „ най-надеждната 5G мрежа ” и „ най-хубавите цени ” за 5G услуга.
още по тематиката
И двата оператора декларират, че ще се съобразят с рекомендациите на „ Националния съвет за обзор на рекламата ”, макар че не са съгласни с елементи от тях, отбелязва  в обява по тематиката.

T-Mobile съобщи, че „ изрично не е съгласна ” с визията на НСПР, че нейните „ амбициозни цели не са единствено аспирационни, само че изискват и аргументация и… гаранции ”. Фирмата настоя, че доказателствата, които е предоставила по отношение на ценообразуването, „ би трябвало да са задоволителна поддръжка за претенциите ”.

Що се отнася до бенчмарк-тестването на GWS, където AT&T се оказва водач, съветът предлага на AT&T „ ясно и явно да разкрие своята материална връзка ” с GWS, когато претенциите на AT&T, че има „ най-хубава мрежа ”, се основават на тестване на GWS.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР