Рекламата е неразделна част от интернет изживяването на потребителите от

...
Рекламата е неразделна част от интернет изживяването на потребителите от
Коментари Харесай

Facebook, защо виждам тази реклама?

Рекламата е неразделна част от интернет преживяването на потребителите от самия миг, в който мрежата доближи до всеобщата аудитория.

Въпреки че рекламата е нужна, с цел да оцелее сегашната форма на интернет с нейните медийни източници, тя остава дразнеща за мнозина, изключително когато не се отнася за тях.

В тази връзка Фейсбук актуализира реакцията си, с цел да " помогне на потребителите " да схванат за какво им се демонстрира несъмнено рекламно наличие, заяви Inc.com. 

По-рано през 2019 година Фейсбук направи обновления на въпроса, който потребителите ѝ могат да задават " Защо виждам тази реклама? " ( " Why am I seeing this ad? " ). Този инструмент се предполагаше, че може да усили прозрачността и да даде на хората прочут надзор на рекламното им преживяване. Въпреки положителните планове обаче въпросът не извърши задачата си, тъй като хората не схващат информацията или рекламната информация не е била изключително смислена за тях. 

" Независимо дали сте нови във Фейсбук или го употребявате от години, би трябвало да можете елементарно да разбирате и да коригирате по какъв начин вашата информация въздейства върху рекламите, които виждате. Затова въведехме принадлежности като " Защо виждам тази реклама? " и предпочитания за реклами преди повече от четири години - за обезпечаване на по-голяма бистрота и надзор. Наскоро направихме актуализации на тези принадлежности, само че чухме противоположна връзка от хората, че те към момента могат да бъдат сложни за схващане и сложни за навигация ", разяснява в обява в блог продуктовият управител на Фейсбук Сриту Туласи. 

Досега в " Защо виждам тази реклама? "  бяха предоставени отговори, които не даваха задоволително информация на потребителя. Отговорът, който той получаваше, наблягаше една или две от най-важните аргументи, като да вземем за пример демографска информация или че потребителят може да е посетил уеб страница, който употребява Фейсбук за пренасочване. Тези аргументи обаче са неща, които хората биха могли елементарно да одобряват и не дават задоволително потребна информация за рекламния опит.

Сега Фейсбук ще демонстрира по-подробна информация за употребяваните параметри за ориентиране, " в това число ползите или категориите, които ви свързват с съответна реклама ". По този метод Фейсбук желае да направи по-ясно откъде идва тази информация (например уеб страницата, посетен от индивида или Фейсбук страницата, която му харесва). Освен това, системата ще подчертае контролите, които могат да се употребяват за поправяне на Фейсбук рекламата.

В по-голямата си част тази смяна няма да повлияе на метода, по който рекламодателите слагат рекламите си, нито пък би трябвало да въздейства върху това какъв брой консуматори се ангажират с реклами, които виждат. Въпреки това, има едно нещо, което търговците би трябвало да имат предвид. Ако рекламите са ориентирани към демографски вид по метод, който някои хора считат за несъответствуващи, хората ще могат по-лесно да видят какво се случва.

Разделът Ad Preferences в този момент демонстрира повече информация за бизнеса, който изтегля потребителска информация към Facebook Advertising. Част от раздела ще включва " Рекламодатели, които са изтеглили лист с вашата информация и са рекламирали въз основата на нея ". 

Този раздел включва рекламодатели, които са свалили лист с информацията на потребителя и са употребявали това като метод да завъртят минимум една реклама в последните седем дни.

Втори раздел ще споделя на потребителите какви са бизнесите, които може да са качили и споделили лист с тяхната информация. Това ще оказва помощ на хората, при положение, че персоналните им данни са станали налични за трета страна без тя да им ги дава. В тази секция ще можем да забележим бизнесите, които са качили описи, наред с всеки рекламодател, употребявал тези описи, с цел да ни покаже реклама в границите на последните 90 дни. Това би трябвало да направи по-лесно разбирането на хората кой и по какъв начин е употребявал данните им като трета страна. 

Целта на Фейсбук е по този метод да усили прозрачността и да окуражи по-етично държание от страна на рекламодателите, тъй като е елементарно хората да виждат неприятните играчи в екосистемата на онлайн рекламата. 

За повече информация за измененията и обновленията във Фейсбук, може да прочетете тази статия в Inc.com за новия проект на обществената мрежа да ограничи разпространяването на наличие от сензитивен темперамент. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР