Рекламата беше един от секторите, които преживяха пандемията по най-добрия

...
Коментари Харесай

Пандемията прави рекламата за потребителските стоки по-важна от всякога

Рекламата беше един от секторите, които претърпяха пандемията по най-хубавия метод. Достигането до допустимо повече евентуални консуматори, както и одобряването на марката измежду обществото станаха основни за финансовите резултати по време на локдауните. Производителите на потребителски артикули усилиха вложенията си в рекламни акции, а пандемията усили търсенето на храна и питиета за дома неведнъж. Пред фирмите сега обаче излиза въпросът дали е допустимо усъвършенстване на рекламирането, а инфлацията и покачващите се разноски за доставки и превоз вършат усъвършенстването неотложно, написа Financial Times.

Марк Рид, изпълнителният шеф на WPP, най-голямата рекламна организация в света, съобщи, че наред с технологиите и фармацевтичните артикули опакованите потребителски артикули (CPG) са били измежду най-устойчивите промишлености по време на пандемията. Сега, когато други клиенти още веднъж усилват разноските си за реклама, има " прочут напън върху маркетинговите разноски " в бранша. " Виждаме смесена картина измежду нашите клиенти на CPG, само че като цяло мисля, че те осъзнават нуждата от вложение в маркетинг - тези компании, които са спечелили пазарен дял, се стремят да го запазят ", споделя той.

Тази задача е доста по-лесна за производителите на питиета да вземем за пример, откакто премахването или облекчаването на ограниченията за справяне с ковид значат повече хора, които излизат на бар с другари. Отварянето на питейните заведения и клубовете е значимо събитие за промишлеността, което е придружено и от обилни вложения в реклама.
Обратната страна на монетата
Има компании, за които връщането към равнища на продажби отпреди пандемията не е добра вест. Аналитици от Barclays предсказват намаляване на маркетинговите разноски през идващите месеци в производителя на белина Clorox, който е похарчил 790 млн. $ за маркетинг през финансовата година до края на юни и се чака да похарчи 700 млн. $ през идната година. Kimberly-Clark, компанията зад тоалетната Andrex рол и кърпичките Kleenex, се чака да понижи разноските си за реклама от 956 млн. $ през 2020 година до 879 млн. $ тази година. Изпълнителният шеф на Kimberly-Clark Майк Хсу съобщи на среща с вложители в компанията, че намаляването на харчовете за маркетинг, е обмислен ход. Причината за решението е разхлабването на ограниченията за справяне с ковид в Съединени американски щати, което кара хората да прекарват повече време на открито, затова и употребяват по-малко тоалетна хартия. " Рекламните ни стратегии са формиран както от изобретателен, по този начин и от математически съставен елемент. Ние сме в действителност дисциплинирани ", декларира Хсу пред Financial Times.

Въпреки по-малката сума, която Clorox ще даде за реклама тази година, компанията има намерение да реинвестира най-малко 10% от приходите си от продажбите си в компанията. Coca Cola, PepsiCo, Heineken и Colgate - Palmolive към този момент са декларирали нарастване на парите за реклама.

Конкуренцията става все по-сериозна. Различни стартъпи, набиращи известност основно посредством цифрова реклама, както и личните линии артикули на хипермаркетите, не разрешават на обичайно мощните играчи да спрат вложенията в реклама. Пример за компания, която подценява конкуренцията, е хранителният колос Kraft Heinz, притежаващ кетчупа Heinz и известния в Англия HP Sauce. Тя сега се ръководи от някогашния маркетингов управител Мигел Патрисио, който съобщи пред Financial Times, че компанията му " се е трансформирала доста за малко време, ставайки по-обсебена от потребителите от всеки път, посредством реинвестиране в нашите марки и нашия гений ". Heinz съобщи, че възнамерява да похарчи 100 млн. $ повече за маркетинг тази година спрямо 2019 година, а е планувано и в допълнение нарастване през идващите години. Фил Смит, шефът на комерсиалното съдружие на рекламодатели във Англия ISBA, счита, че брандирането е основният метод на прехрана в бранша на PCG. " Тези компании гледат на рекламата като на главен, а не дискреционен разход. Така биха могли да го мислят някои търговци на дребно ", счита Смит.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР