Реките са естествено препятствие за победа във война с Русия,

...
Реките са естествено препятствие за победа във война с Русия,
Коментари Харесай

В САЩ обявиха препятствието в Източна Европа за победа във война с Русия

Реките са естествено затруднение за победа във " война с Русия ", написа американското електронно издание Breaking Defense .

Отбелязва се, че при положение на боен спор сред Съединени американски щати и Русия, военни дейности ще се проведат в Източна Европа - на обширна низина с голям брой реки. Една от тях - Висла, минава през цяла Полша от юг на север, тъй че силите на НАТО би трябвало да употребяват мостове, с цел да изпратят подкрепления или за изтеглянето на войски, като те рядко може да устоят повече от 55 тона.

Изданието акцентира в тази връзка, че тежащият повече от 60 тона танк M1 Abrams и неговите " събратя " в Северноатлантическия алианс - английският Challanger II, немският Leopard II и даже френският Leclerc - ще бъде рисково да бъдат употребявани по доста мостове на най-ключовите места.

Пояснява се, че мостовете в Източна Европа по време на Студената война са били издигнати по подобен метод, че да устоят на 45-тонните руски танкове . И макар " избрани благоприятни условия " на американските инженерни войски да строят мостове под огън, тези благоприятни условия са прекомерно лимитирани, с цел да се оправят даже с една от най-големите източноевропейски реки, заключава създателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР