Реката край пловдивското село Първенец е едно от най- любимите

...
Реката край пловдивското село Първенец е едно от най- любимите
Коментари Харесай

Мизерия след пикници край Пловдив, река Първенецка заприлича на сметище

Реката край пловдивското село Първенец е едно от най- обичаните места за разхлада в летните жеги покрай града под тепетата. През уикендите регионът е препълнен от хора, които посещават както заведенията, по този начин и завладяват разнообразни кътчета навън. Всичко това звучи отлично, само че и не наподобява по този начин, когато тълпите си тръгнат.
Прочетете още
Щом се разотидат огромна част от хората оставят отпадъците си след себе си. Едни вземат решение, че алеите са чудено място, с цел да складират боклуците, други ги натрупат към построената беседка, на която има дребен панер.



И по този начин красивата природа се е трансформирала по-скоро в бунище, което някой разчита, че различен в миналото ще почисти, а подобен няма. Няма и да има, тъй като става въпрос за регион, отвън обитаемо място, който не се поддържа от общинската администрация. А и не е нужно, както се споделя, кошчето е нашата раница, когато сме измежду природата.



Такава е и гледката на една от беседките по пътя за хижа „ Академик “, над Храбрино. Съоръжението е построено край река и е извънредно прелестно и ветровито. Боклуците и тук са част от гледката. Виждат се останки от скари, изпити бири и фасове.

А може и да не е по този начин, може всеки да носи отговорност за природата и да оставя след себе си по този начин, както е заварил. За всичко това не ни е отговорна страната, ни са ни отговорни ръководещи или институции – отговорни сме си самите ние.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР