Река Сена достигна преля в Париж, заливайки пешеходни пътеки и

...
Река Сена достигна преля в Париж, заливайки пешеходни пътеки и
Коментари Харесай

Река Сена в Париж преля

Река Сена доближи преля в Париж, заливайки пешеходни пътеки и причинявайки затваряне на партер на Лувъра, където са изложени мостри на ислямското изкуство, съобщи Ройтерс.

В южната част на френската столица десетки здания по брега са залети, има спирания на електричеството, а към хиляда души са били евакуирани, оповестява Евронюз.

Заради високите води стопираха работа известните туристически лодки " Bateaux Mouches ", а на местата, където нормално се виждат тротоари, в този момент плуват лебеди. По улиците на Париж пък могат да се видят плъхове, прогонени от нормалните им обитания.

 Река Сена в Париж преля
© Reuters

Нивото на реката се повишава от дни, като упованията са пикът да бъде доближат през тези почивни дни, считат управляващите, които са в режим на подготвеност за наводнения. Френската работа за наблюдаване на наводненията чака да бъдат достигнати равнища на реката, близки до пика, който бе следен през 2016 година Tогава са достигнати най-високите равнища за последните 35 години.

Ройтерс напомня, че през 1910 година река Сена прелива и провокира опустошения в Париж., като равнището на водата тогава е достигнало 8.65 метра.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР