Река Дунав „преминава“ по Моста на влюбените в София чрез

...
Река Дунав „преминава“ по Моста на влюбените в София чрез
Коментари Харесай

Река Дунав „преминава“ по Моста на влюбените в София

Река Дунав „ минава “ по Моста на влюбените в София посредством 60 фотоси. Уникалната галерия може да се види до 20 октомври. Тя е част от заключителното събитие за Българското председателство на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район – Седмия годишен конгрес и срещата на министрите с сектор туризъм, които ще се проведат на 18 и 19 октомври в НДК. Към днешна дата за присъединяване са се записали над 900 души от Европа и други страни.

Експозицията показва 27 плана. Те илюстрират постигнатото с общи старания въз основа на съдействието в Дунавския район в опазването на естественото и културното завещание, резистентност в бранша на туризма, предварителна защита на риска за околната среда, ръководство на водите, възобновяване на влажните зони, създаване на мрежа от предпазени територии и така нататък Включени са и 29 от фотосите, направени по българското поречие на Дунав и отличени във фотоконкурса на Министерството на районното развиване и благоустройството „ Една река – десетки божествен кътчета “ във връзка Международния ден на реката – 29 юни. Целта е да се покаже добавената стойност на Дунавската тактика и да се даде спомагателна мотивация за поддържане на съдействието към уравновесения, резистентен и приобщаващ напредък на района.

Регионът на река Дунав включва следните страни от Европейски Съюз: Германия (Баден-Вюртемберг и Бавария), Австрия, Словашката република, Чешката република, Унгария, Словения, Румъния и България, както и страни отвън Европейски Съюз – Хърватска, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Молдова и Украйна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР