Река Чикаго в едноименния американски град бе оцветена в зелено

...
Река Чикаго в едноименния американски град бе оцветена в зелено
Коментари Харесай

Оцветиха в зелено река Чикаго за Деня на свети Патрик

Река Чикаго в едноименния американски град бе оцветена в зелено по случай Деня на свети Патрик, националния празник на Ирландия, съобщи Асошиейтед прес.

Хиляди хора се събраха по продължение на реката в центъра на Чикаго, с цел да следят оцветяването - традиция, която датира от 1962 година
Предвиден е и церемониал. Очаква се в него да се включат кметът на Чикаго, демократът Рам Еманюъл, републиканският губернатор на щата Илинойс Брус Раунър и доста претенденти на идните тази година в Съединени американски щати избори за Конгрес и локални органи на властта.

" Маршал на парада " ще е членът на градския съвет Патрик О`Конър. Той дефинира проявата като опция за възхваляване на " крепко работещите ирландски мъже и дами " в Чикаго.

Традицията за оцветяване в зелено на реката е сложена от браншовата организация на водопроводчиците в Чикаго. За задачата се употребява материал, използван в миналото за разкриване на течове в здания. Организаторите твърдят, че прахът, който се прави по загадка рецепта, е екологично чист.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР