Режисьорът Роман Полански най-категорично отхвърли твърденията, че е изнасилил актрисата

...
Режисьорът Роман Полански най-категорично отхвърли твърденията, че е изнасилил актрисата
Коментари Харесай

Роман Полански категорично отрича новите обвинения в изнасилване

Режисьорът Роман Полански най-категорично отхвърли изказванията, че е изнасилил актрисата Валънтайн Моние преди повече от 40 години, заяви Le Monde, базирайки се на юриста на режисьора.
В петък в Le Parisien се появи публикация, в която Моние твърди, че през 1975 година Полански я е бил и изнасилил. Бившият модел и актриса по това време е била на 18 години.
Случката се е разиграла по време на почивката ѝ в ски-курорт в Швейцария, в който се е намирал и режисьорът. Нейни другари са я срещнали с Полански и на идващия ден, когато са се возили дружно в лифта, той й отправил оферти за физическа непосредственост. Моние отказала, само че траяла да кара ски дружно с него. Вечерта, откакто е била на ресторант с Полански и са се върнали в наетата от компанията хижа, той я изнасилил.
Желанието си да опише за случая 44 години по-късно Моние изяснява с новината за излизането на новия филм на режисьора „ Офицер и разузнавач ” (J`accuse), разказващ за най-известния правосъден развой в историята на Франция против капитан Драйфус.
Моние изяснява, че не е подала недоволство против Полански на идващия ден след изнасилването, тъй като се е страхувала, че известният режисьор може да я убие, с цел да не бъде огласен казусът. Тя се е скрила при прочут на Полански, който изразил подготвеност да свидетелства, в случай че казусът стигне до съд.
Обвинения за полов тормоз неведнъж са повдигани против Полански. Той се призна за отговорен за изнасилването на 13-годишно момиче през 1977 година, след това избяга във Франция и от този момент е търсен от американското правораздаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР