Режисьорът предупреди, че киното става маргинализирано и обезценено като форма

...
Режисьорът предупреди, че киното става маргинализирано и обезценено като форма
Коментари Харесай

Скорсезе: Киното се маргинализира и обезценява

Режисьорът предизвести, че киното става " маргинализирано и обезценено " като форма на добър спомен от предишното по време на пандемията на, когато се обърна към филмовия фестивал в Торонто, заяви AFP.
Скорсезе, който провокира несъгласия, откакто предходната година шамароса известните супергеройски блокбъстъри като " не кино ", приказва в този дух, когато киносалоните остават затворени в огромните американски градове, в това число Лос Анджелис и Ню Йорк.

Торонто, най-големият кино фестивал в Северна Америка, се организира основно онлайн тази година, дружно с шепа прожекции на закрито с лимитирана аудитория.
В малко видео, представяйки събитието, Скорсезе похвали фестивала, че все пак продължава.
„ Фактът, че филмовите фестивали не престават да се случват – импровизирайки, адаптирайки се, карат всичко да работи някак си - е доста покъртителен за мен “, сподели спечелилият Оскар режисьор.
„ Защото около това, което се случва, виждаме в пресата и известната просвета... по какъв начин става тъжно всекидневно да виждаме киното маргинализирано и обезценено и в тази обстановка категоризирано като тип добър спомен от предишното. “
 Мартин Скорсезе злоупотребявал с опиати Мартин Скорсезе злоупотребявал с опиати
Известният режисьорът Мартин Скорсезе показа за първи път в изявление своя злощастен опит с медикаментите, който го е довел до ръба на см...
Милиони по целия свят са прекарали последните няколко месеца у дома заради пандемията, като доста са гледали телевизия и филми от техните холове.
В " Ню Йорк Таймс " предишния ноември Скорсезе сподели, че киносалоните са мястото, предопределено да бъде забелязана творбата на режисьорът – мъж или жена - и предизвести, че супергеройските филми изтласкват създатели от огромния екран.
" Да отпразнуваме самото му битие е още по-важно и належащо... тази забележителна форма на изкуството постоянно е била и постоянно ще бъде доста повече от забавление ", добави Скорсезе във видеото, излъчено във вторник.
„ Киното, филмите в най-хубавия случай са източник на удивление и ентусиазъм “.
Британският актьорски артист Антъни Хопкинс и Кейт Уинслет получиха награди за кариера във вторник на виртуалния фестивал в Торонто, където и двамата разпространяват приветствани нови филми, които биха могли да им обезпечат втори Оскар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР