Режисьорът Павел Васев е в стабилно състояние, предвид това, че

...
Режисьорът Павел Васев е в стабилно състояние, предвид това, че
Коментари Харесай

Режисьорът Павел Васев е получил 4 инсулта, състоянието му е стабилно

Режисьорът Павел Васев е в устойчиво положение, поради това, че е получил 4 инсулта. Той е на независимо дишане със постоянна хемодинамика. Това съобщи пред Българска национална телевизия  д-р Красимир Бинев, завеждащ на поделение по неврореанимация в " Пирогов ".

" Правим редица проучвания, с цел да установим с какво можем да помогнем, най-вероятно в един миг ще се наложи по-агресивна рехабилитация ", разясни доктор Бинев.

Вчера режисьорът беше превозен от Москва с държавния аероплан, откакто преди четири месеца беше признат в болница поради прекаран инсулт.

" Организацията във връзка с превоза на Павел Васев от Москва беше съвършена. Вчера изчакахме да излети папата, след което ни пуснаха и нас. На летището ни чакаше колата за спешна помощ с пациента, забавихме се към час и към 15:30 - 16 ч. към този момент бяхме на нашето летище ", изясни доктор Бинев.

Павел Васев бе превозен през вчерашния ден с държавен аероплан, след като преди четири месеца беше признат в съветска болница, след трети инсулт. Преди няколко месеца, откакто схваща, че Павел Васев е в тежко положение, Вежди Рашидов провежда акция за връщането му у нас. Руските лекари не разрешавали връщането му в България, до момента в който не се уверили, че самолетът ще бъде оборудван със специфична здравна техника и екип.

„ В живота си всеки на България дава много доста. И това, което страната, от време на време може да даде е доста малко от това, което той е дал и в случай че измерваме нещата, това е метода на мислене, това е положителното държание и рационалното несъмнено ”, разяснява някогашният министър на културата Вежди Рашидов.

Павел Васев е български артист, режисьор, заемал различни постове в ръководството на българската просвета: Заместник-министър (1991), ръководител на Съюза на българските кино дейци (1996-2000), административен шеф на Народния спектакъл (2000-2001), шеф на българския културен институт в Москва, на Сатиричния спектакъл „ Алеко Константинов “ (2005-2008). От началото на 2009 година е шеф на Народния спектакъл " Иван Вазов ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР