Режисьорът Николай Волев отново насочи прожекторите към себе си с

...
Режисьорът Николай Волев отново насочи прожекторите към себе си с
Коментари Харесай

Николай Волев със скандални откровения за ДС, бягството си от България и любовта на Йорданка Кузманова

Режисьорът Николай Волев още веднъж насочи прожекторите към себе си с автобиографичната си книга „ Девствената продажница “. Тя има 400 страници от един живот. Сред тях са връзките с Държавна сигурност, напускането на България по времето на комунизма, завръщането, снимането на филми като „ Маргарит и Маргарита ”, „ Двойникът ”, „ Господин за един ден ” и „ Да обичаш напук ”. Волев споделя и за огромните си любови, измежду които е и актрисата Йорданка Кузманова.

„ Истината е, че аз не съм бил ченге. Няма скелети в дрешника ми”, съобщи именитият режисьор пред Нова телевизия.

„ Аз от 5-годишен стартирам да изучавам британски. И когато започвам да последвам архитектура, аз се заемам през лятото с специалност, която е доходоносна – екскурзовод. В началото въобще не допусках, че на всички екскурзоводи, които поддържат връзка със западни туристи, те са длъжни да им изискат увещание, че ще рапортуват, в случай че видят някакви неблагонамерени към социалистическата ни татковина сътрудници. И аз си споделям, че това е рационално, обикновено и, да, в случай че има такива, аз ще ви оповестя. И защото аз не срещнах нито един подобен, намек нямаше за такова нещо, аз нищо не оповестих. От което те се вбесиха, тъй като те не можеха да повярват “, описа той.

„ Аз не знам къде е това „ Развигор “. Никога не съм ходил и не знам къде е “, добави той.

Той споделя, че след бягството си от България и завръщането си по време на комунизма на косъм се е отървал от тежка присъда.

„ Страхът от гибелта е най-унизителното нещо. Щастлив съм, че в никакъв случай не съм го изпитвал”, споделя още Волев към година, откакто е опериран от израстък на белия дроб.

Режисьорът приказва и за любовта. И споделя, че има разлика сред същинските и мимолетните връзки.

За любовта си с Йорданка Кузманова той споделя, че е била доста мощна. „ Моите влюбвания всички са мощни. Буреносните връзки са преди брака ми с Доротея “, показа той. Режисьорът изясни и какво е поставило завършек на връзката му с Кузманова: „ Просто то си изживя живота. Изчерпа се. Любовта има това свойство да стартира и да свършва, както и животът.

„ Сега е времето на ментетата в любовта”, безапелационен е Волев.

По отношение на работата си той споделя визията на сътрудника си Франсис Форд Копола, че е доста елементарно един режисьор да се намерения за Господ.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР