Режисьорът на класики като Кръстникът и Апокалипсис сега Франсис Форд

...
Режисьорът на класики като Кръстникът и Апокалипсис сега Франсис Форд
Коментари Харесай

Франсис Форд Копола за филмите за супергерои: Те са отчайващи

Режисьорът на класики като " Кръстникът " и " Апокалипсис в този момент " Франсис Форд Копола поддържа Мартин Скорсезе в рецензиите към преобладаващите в киносалоните филми за супергерои. При приемането на премията " Люмиер " за цялостния си принос към киното в Лион 80-годишният деец съобщи пред публицисти: " Когато Мартин Скорсезе сподели, че филмите на " Марвел " не са кино, той беше изцяло прав, тъй като ние чакаме да научим нещо от киното - знание, ентусиазъм, прояснение. "

Според него при заглавията за супергерои феновете гледат еднакъв филм още веднъж и още веднъж, тъй че те няма по какъв начин да получат нищо от тях. " Мартин ( бел. ред. - Скорсезе) беше благ, когато сподели, че това не е кино. Той не загатна, че тези филми са отчайващи, каквото е моето мнение ", приключи той.

В началото на месеца пред списание " Емпайър " Скорсезе съобщи, че опитите му да навакса със актуалните филми са се провалили, визирайки продукциите на " Марвел ", тъй като съгласно него това не е кино, макар че може да оцени, че те са направени добре механически. " Това не е кино за човешки същества, които се пробват да предадат прочувствени, психически прекарвания на друго човешко създание ", продължи той.

 Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе
© Associated Press

Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе

Изказването на италианския режисьор, чиито нов филм " Ирландецът " ще бъде публикуван лимитирано по киносалоните в Съединени американски щати на 1 ноември тази година и ще бъде наличен в стрийминг платформата " Нетфлийкс " на 27 ноември, докара до противоположна реакция от страна на режисьори като Джеймс Гън, Кевин Смит, Тайка Уайтити и Джос Уидън, които опазиха филмите за супергерои. Към тях се причисли и Самюел Л. Джаксън, който съобщи, че не всеки харесва филмите на Скорсезе.

Няколко дни по-късно на 12 октомври по време на лекция за английския режисьор, продуцент и сценарист Дейвид Лийн, създател на заглавия като " Мостът на река Куай " (1957 г.) и " Лорънс Арабски " (1962 г.), Скорсезе смекчи тона си. Той сподели, че киносалоните са се трансформирали в " увеселителни паркове ". " В това няма нищо неприятно, само че не се отнасяйте към всички филми по този метод ", изрази опасенията си той, допълвайки, че филмите за супергерои основават аудитория, която си мисли, че киното е единствено това.

Джеймс Гън, режисьор на " Пазители на Галактиката ", написа в профила си в " Инстаграм ", че доста от " нашите предшественици в киното " са смятали същото за гангстерските филми и са ги наричали " отчайващи ". На собствен ред по-възрастните генерации са имали идентичните възражения по отношение на уестърните на Джон Форд и Серджо Леоне. Гън посочи, че това, което е най-важно, е дали филмите са положителни или неприятни, а не какъв е техният род.

" Не всички могат да оценят филмите за супергерои, даже някои гении ", обърна се той тактично към Скорсезе и Копола.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР