Режисьорът Мария Маркова пое управлението на Дома на НХК. Талантливата

...
Режисьорът Мария Маркова пое управлението на Дома на НХК. Талантливата
Коментари Харесай

Красивата и млада Мария ще прави нещо уникално в Бургас

Режисьорът Мария Маркова пое ръководството на Дома на НХК. Талантливата бургазлийка е новият началник на културния център, където сега тече главен ремонт. Стартът на дейностите бе даден на 5 юли м.г. и се чака да приключат през есента на 2020 година

Мария Маркова
След откриването постройката освен ще има нова визия, само че и ново име - Културен дом-Бургас, и управление, което ще го трансформира в емблема на културните действия в града.

Мария Маркова удостовери информацията.

"Поемам ръководството на НХК с ясното схващане, че на мен и целия екип ни следва доста работа. Ще вървим стремително към развиването на културните полезности в Бургас, като упованията ми са Културният дом на Нефтохимика да се трансформира в емблема и ядро на културните действия в нашия град ", сподели Маркова пред Флагман.бг.

Тя е един упорит и съумял човек, макар нежната й възраст. Само на 27 години е, само че към този момент има сериозна кариера зад тила си и продължава да се развива. Възпитаничка е на Националното учебно заведение за танцово изкуство в София. Завършва „ Руска филология”, а по-късно и „ Режисура” в Пловдивската академия.

През 2011 година се завръща в родния Бургас и пет години работи в Държавната опера. Две години е учител в НУМСИ „ Проф. Панчо Владигеров”. От три години е шеф на две огромни търговски предприятия, свързани с изкуството. Създава и ръководи Частен спектакъл Маркова.

Преди няколко месеца дебютира като режисьор-хореограф в „ Приказни сезони”, а по-късно показва и другата си премиерна режисура „ От табора до небето “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР