Режисьорът Максима Боева бе отличена с творческата награда Млад театрален

...
Режисьорът Максима Боева бе отличена с творческата награда Млад театрален
Коментари Харесай

Шуменски спектакъл донесе награда на млада режисьорка

Режисьорът Максима Боева бе отличена с креативната премия Млад сценичен режисьор „ Слави Шкаров“ за спектакъла „Нирвана“ на Драматично-куклен спектакъл „Васил Друмев“-Шумен. Признанието идва от първото издание на конгрес, проведен от русенския спектакъл „Сава Огнянов“. В селекцията на театроведа Михаил Байков, с изключение на шуменското зрелище, са били още „ Комичната заблуда “ по Пиер Корней на Драматичен спектакъл ”Стоян Бъчваров ” – Варна с режисьор Васил Дуев и „ Вихрушка “ от Йерун ван ден Берх на Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов “ – София с режисьор Александра Петрова.

След като изгледало трите номинирани спектакъла жури в състав Бина Харалампиева, дъщерята на Слави Шкаров – Ина Шкарова, Косьо Станев, Никола Вандов и Светла Бенева, избрали премията да бъде присъдена на Максима Боева.

Освен плакет, младата режисьорка получава опцията да сложи театър на русенска сцена.

От ДКТ „В.Друмев“ напомнят, че „Нирвана“ от Константин Илиев бе почетен с две награди от Международния фестивал „ Друмеви театрални празници Народоосвободителна въстаническа армия БЪЛГАРСКА ДРАМА 2018″ – за повсеместен театър и за женска роля на Ирина Митева. Носител е и на четири награди от 29-то издание на Национален фестивал на дребните театрални форми във Враца – още веднъж за постановка, за сценография на Борис Далчев, за мъжка роля на Александър Евгениев и за женска роля на Ирина Митева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР