Режисьорът Иглика Трифонова подбра за изложба картини от фонда на

...
Режисьорът Иглика Трифонова подбра за изложба картини от фонда на
Коментари Харесай

Режисьорът Иглика Трифонова с изложба в Софийската градска художествена галерия

Режисьорът Иглика Трифонова подбра за галерия картини от фонда на Софийската градска художествена изложба. Кураторският план се споделя " Портрет на другар " като едноименната картина на Андрей Даниел. 100 творби от разнообразни жанрове са включени в изложбата, която може да бъде забелязана до 2-ри юни.


Докато работи по „ Писмо до Америка “, режисьорът Иглика Трифонова извършва необичайно предпочитание на героиня от кино лентата. Баба Велика я моли да направи първата ѝ фотография с нейния дядо, само че в оня миг той от дълго време не е сред живите. Затова взема в ръка неговия портерт, а с изключение на дядо и внучка в облика режисьорът събира времето и пространството. На баба Велика, с която най-вече разговаряла за портрета, Иглика Трифонова посвещава и изложбата.
Иглика Трифонова, режисьор и куратор на изложбата: Винаги съм се възхищавала на тези портрети, в които създателят е постигнал обекта. Усетил го е и стигнал до него. И че някак си го е запечатал този човек подобен, какъвто е в най-големите си дълбочини и за тази точно непосредственост става въпрос.
И като режисьор, и като куратор Иглика Трифонова се взира в лицата. За да улови истината и внушението, което основават. На художниците завижда за по-голямата сободата - без ограничаването от времето и обективите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР