Режисьорът Александър Морфов обвини директора на Народния театър Васил Василев,

...
Режисьорът Александър Морфов обвини директора на Народния театър Васил Василев,
Коментари Харесай

Морфов: Народният театър се управлява от ДПС, Кръстева явно страда по своя оракул

Режисьорът Александър Морфов упрекна шефа на Народния спектакъл Васил Василев, че е позволил Движение за права и свободи да овладее културната институция.

Малко преди този момент като стана ясно, че вместо Василев да позволи спора с политическите назначения в театъра, той е за дискриминационен тормоз против PR-а Велислава Кръства.

Сайтът " Площад Славейков " разгласява писмо на режисьора, който иронизира чиновническия жанр в заповедта за инспекцията и дава много ясно да се разбере какво е отношението му към нея.

В своето документално пояснение " лицето Александър Морфов " се обръща към шефа на Народния спектакъл с думите " лицето василвасилев ", а Велислава Кръстева назовава " лицето ВИК ", акцентирайки, че този прякор е получила от хората в театъра.
Велислава Кръстева беше дълготраен началник на пресцентъра на Движение за права и свободи и продължава да твърди за себе си, че е деятел на партията. От юни 2022 година тя работи в Народния спектакъл по покана на шефа.Репортажите от деня на парламентарния избор от 2 октомври я демонстрираха един до друг с Ахмед Доган, до момента в който той гласоподава в своята изборна секция. Това се оказа и повода за недоволството на Александър Морфов.
Морфов упреква шефа Василев, че на половина " към момента се намира в 1980 година и по комунистически стандарти провежда развой, заклеймяващ враговете на комунизма ", а с другата половина се намира в 2022 година " в обятията на Движение за права и свободи и провежда обществен развой против индивида АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ ".
" Видеото, в което се виждаше лицето ВИК по какъв начин подтичва измежду слугинажа на " ръководителя Ахмет ", с фанатично замайване, ме разстрои и се надявах, че НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР „ ИВАН ВАЗОВ “ ще се разграничи от явната политическа агитация! НИЩО!!! НИТО ЗВУК! НИТО БУКВА! ", написа Александър Морфов.
Той показва, че това го е предиздвикало да се убеди, че театърът " се ръководи от Движение за права и свободи ", макар че е самостоятелен културен институт и че " съществуването му е изцяло без значение от политическите промени, партии и персони ".
" Ти и твоите господари желаете да унищожите правото на театъра и изкуството да бъдат самостоятелни! Искате да върнете културата във времето на „ зрелия комунизъм “, откъдето очевидно идваш ти ", написа Морфов в адреса си към Васил Василев.
Режисьорът разяснява, че остава с усещането, че Кръстева ръководи театъра, до момента в който формалният шеф " няма право на свое мнение ".

Той признава, че е призовал PR-ката да напусне Народния спектакъл, откакто забелязал, че " очевидно страда по своя пророк, откъдето е била прокудена " и " където душата я тегли ".
" При идната среща, когато разбрах, че тя се е впила като кърлеж в тялото НАРОДЕН ТЕАТЪР и никой не може да я изтръгне без хирургическа интервенция, тогава я попитах: " Сега ще би трябвало ли да играем пиесите на турски език? ". На което тя безшумно ми отговори: „ Ами в случай че се наложи “. Това беше точката, от която аз не мога да се върна обратно и последва всичко останало! ", написа още Александър Морфов.
Той категорично декларира, че " не е докосвал " и в никакъв случай не е отправял обиди и закани " към новоназначената зам.-директорка и PR на театъра.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР