Режимът за преминаване през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на

...
Режимът за преминаване през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на
Коментари Харесай

Облекчават пропуска през КПП между градовете

Режимът за прекосяване през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на регионалните центрове се облекчава със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от четвъртък. Досега беше позволено прекосяването единствено за хората, които отиват на работа, пътуват по здравословни аргументи или се прибират вкъщи.

Сега вариантите се уголемяват с нуждата от пътешестване за поллагане на грижи за близки и доставка на артикули от първа нужда. Причинатта е, че доста хора поставят грижи за самотно живеещи възрастни родственици в селата, нуждаещи се от храна и медикаменти. Част от контролно-пропусквателен пункт пък прекъсват достъпа на хората до аптеки, а и по-големи хранителни магазини. Неудобство имат и стотици работещи отвън обитаемоте места, които всяка заран минават през контролно-пропусквателен пункт на път за работа, което провокира големи опашки. Такива опашки в това число в четвъртък имаше на КПП-тата в Пловдив. Причината е декларацияат за пътешестване, която би трябвало да носи всеки водач, защото множеството носят единствено удостоверения от работодателя си. Преди ден Министерство на вътрешните работи за следващ ден промени разпоредбите за прекосяване през контролно-пропусквателен пункт.

Грижата за родственици към този момент е съображение за пропуск

Новата заповед на здравния министър от четвъртък планува през контролно-пропускателните пунктове (КПП) ще се пропуща прекосяването на хора единствено при положение на необходимост на пътуването, наложено от: полагане на труд в обитаемото място; здравословни аргументи на пътуващия или на негови близки; завръщане на сегашен или непрекъснат адрес, или на адрес, на който пътуващият краткотрайно обитава, когато е друг от неговия непрекъснат или сегашен адрес; нужда от полагане на грижи за родственици или близки, когато обитаемото място, в което живеят те, е друго от това на непрекъснатия или сегашен адрес на пътуващия; нужда от доставяне за себе си или хора, за които пътуващият поставя грижа, със артикули от първа нужда, когато в обитаемото място по техния непрекъснат или сегашен адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези артикули.

Обстоятелствата за прекосяването през контролно-пропускателните пунктове ще се удостоверяват със: служебна записка от работодателя или длъжностен документ – карта; медицински документ; документ за самоличност; декларация от лицето за типа на повода, заради която се постанова пътуването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР