Режимът на сън не трябва да се подценява, защото той

...
Режимът на сън не трябва да се подценява, защото той
Коментари Харесай

Как да помогнете на вашето бебе да спи по-добре?

Режимът на сън не би трябвало да се подценява, тъй като той е от изключителна значимост както за здравето на детето ви, по този начин и за вашето лично.

Рутината е от решаващо значениеЗа да подобрите съня на вашето дете, е належащо да спазвате рутина. Препоръчително е тя да стартира към 45 минути преди нормалния час за лягане. При основаване й има някои изпитани трикове, които е добре да приложите, с цел да помогнете на бебето да се отпусне задоволително. Експертът по ранно детство Аби Хауи предлага следните пет стъпки за здрав и спокоен сън:
Къпане. Това е първата стъпка към подготовката на вашето бебе за добър сън. Масаж. Масаж на коремната област ще подкрепи храносмилането и ще обезпечи нужния физически комфорт. Приказка за лека нощ. Четенето на приказка или възпроизвеждането на записана такава преди лягане ще помогне на детето да се отпусне по-бързо. Доказано е, че четенето на новородените усъвършенства информационните им умения в бъдеще.Хранене. Последната стъпка преди да сложите бебето си в леглото е да го накърмите или да му дадете мляко в шише. Легло. Накрая, до момента в който бебето ви е будно, го поставете в кошарата и го оставете да заспи. Тя би трябвало да е обезопасена и да е особено пригодена за неговите потребности. Няма прецизен час, в който би трябвало да сложите бебето си в леглото, само че е нужно да бъдете поредни. Трябва да съобразите това време с вашите ежедневни отговорности, с цел да спазвате режима на сън, без да го прекъсвате. Повечето бебета спят към осем часа и откакто един път свикнат с рутината преди лягане, е едва евентуално да имат проблеми със съня.

Условия за подкрепяне съня на бебетоОказва се, че интериорът в стаята, където спи вашето дете, също играе основна роля. Когато декорирате пространството, Хауи предлага да се придържате към неутрални цветове. Добре е да поддържате едва осветяване, с цел да осигурите спокойна атмосфера преди да подготвите бебето за лягане.

Стайната температура също е значим фактор при основаването на идеалните условия за сън. Според Хауи е добре тя да бъде сред 15 °C и 20 °C. Нивото на мокрота на въздуха би трябвало да бъде към 40%, което може да се реализира благодарение на овлажнители. Не е целесъобразно обаче те да се употребяват, до момента в който бебето е в стаята, както и в случай че то е с отслабена имунна система. Можете да следите равнищата на температурата и влажността с смесен термометър и хигрометър.
В стаята на бебето не би трябвало да влиза светлина по време на сън. Затова е добре да помислите за плътни пердета или щори. Това важи най-много за летните месеци, когато на открито може да е към момента ярко, до момента в който детето ви спи. Хауи предлага още да поставите машина за бял звук, с която също да допринесете за спокойната атмосфера преди лягане.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР