Режимът на руския президент Владимир Путин нахлу в Украйна преди

...
Режимът на руския президент Владимир Путин нахлу в Украйна преди
Коментари Харесай

Дългосрочната стратегия на Путин печели. Какво може да се направи срещу нея?

Режимът на съветския президент Владимир Путин нахлу в Украйна преди 13 дни и от позиция на съветската военна машина това е записка под линия, ще се отнася до времето.

Противно на анализите, че Путин се тревожи, че ще понесе тежки загуби и големи човешки жертви, съветският деспот е подготвен да употребява войските си като пушечно месо, с цел да реализира своите неоимпериалистически цели.

Джон Р. Шиндлер, боен историк и някогашен офицер от контраразузнаването от Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати, улавя хронологията на войната на Путин:

„ Според Туитър съветските военни в Украйна наподобяват като объркана, неорганизирана навалица, склонна към пиене и грабежи. Те са били същите, когато влезнали в Париж през 1814 година и завладяли Берлин през 1945 година Не четете прекалено много за това. Руснаците във война са такива, постоянно е така”.

Изтъкнатият английски историк сър Антони Джеймс Бийвър цитира великия съветски стихотворец Фьодор Иванович Тютчев при започване на книгата си за борбата за Сталинград: „ Русия не може да бъде разбрана единствено с мозъка “ (Оригиналът е - б.р.).

Отправната точка за схващане на решението на Путин да анексира Украйна се преглежда благодарение на в огромна степен учреден на западния разсъдък модел, че Путин е вманиачен, а тактиката за наказания, сходно на питон, с оптимален напън за удушаване на стопанската система му, ще спре шовинизма му.

Миналата седмица Бил Роджио, мой сътрудник от Фондацията за отбрана на демокрациите, написа в английския " Дейли мейл ":

„ Съчувствието към превъзхожданите (от Русия) по брой и по оръжие бранители на Киев докара до преувеличаване на съветските неуспехи, недоумение на съветската тактика и даже безпочвени изказвания на фенове психоаналитици, че Путин е изгубил мозъка си. Един по-трезвен разбор демонстрира, че Русия може да е търсила нокаутиращ удар, само че постоянно е имала добре готови проекти за следващи офанзиви, в случай че първичните й ходове се окажат незадоволителни ".

Роджио е служил като пехотинец в американската войска и е считан за водещ боен специалист.

„ Никой не знае сигурно, само че в дейностите си Путин наподобява са като на леден и прозорлив съперник “, написа той. „ Отхвърлянето на решението му да нахлуе в Украйна като форма на полуда в действителност е опрощение да се пренебрегват евентуалните претекстове и бъдещи дейности на Путин ".

Бъдещите нашествия на Путин биха могли да бъдат ориентирани към Полша, Молдова, Румъния, България, Унгария, Словакия, Чехия и балтийските страни.

Западът и НАТО значително се съобразиха с поглъщането от Путин на нелегално завзета територия в Грузия през 2008 година и Крим в Украйна през 2014 година Без подозрение, Путин надушва кръв и от дълго време гледа на Запада и НАТО като на слаби, мощно изтощени и на половина - хартиени тигри.

Струва си да се означи също, че въоръжените сили на Путин изиграха решаващата роля в спасяването на сирийския деспот Башар Асад от евентуално проваляне. Имаше премного военни закононарушения, осъществени от военновъздушните сили на Путин по време на акцията за потушаване на протеста против Асад. Броят на починалите от продължаващата революция в Сирия е над 500 000 души.

Путин не заплати цена за закононарушенията си против човечеството в Сирия, където образува боен съюз с Ислямска република Иран – най-големия международен спонсор на тероризма, съгласно Съединени американски щати – и ливанското терористично придвижване Хизбула.

Мощните наказания имат действителна изгода, с цел да причинят мощна икономическа болежка на Путин, само че военната контраатака на този стадий е единственият осезателен вид за изтласкване на силите му от Украйна и прекъсване на бъдещия му боен авантюризъм.

Украински бойци се бият доблестно, с цел да спрат и върнат обратно съветската мечка.

Неописуемо смелият президент на Украйна Владимир Зеленски сподели в своята именита имитация в отговор на настояването на Съединени американски щати да бъде евакуиран: „ Битката е тук. Имам потребност от амуниции, а не от транспорт ".

Зеленски разгласи неотложната потребност на страната му от зона, неразрешена за полети в Украйна и бойни самолети.

НАТО, значително европейският боен алианс, който беше предопределен да сдържа Съветска Русия, отхвърли обезверената молба на Зеленски. Отговорът на украинския президент беше: „ Самохипнозата на тези, които са слаби, неуверени от вътрешната страна “ сподели, че „ не всички считат битката за независимост за цел №1 на Европа “.

„ Всички хора, които ще умрат от този ден нататък, ще умрат и поради вас, поради вашата уязвимост, поради вашето разцепление “, сподели той, отхвърляйки концепцията, че намесата на НАТО ще предизвика по-нататъшна експанзия на съветския режим.

27-членният Европейски съюз даде обещание изтребители на Украйна предходната неделя. Жозеп Борел, висшият представител на Европейски Съюз за външната политика, сподели:

„ Ще доставяме оръжие и даже бойни самолети... Не приказваме единствено за муниции ".

Това обаче се оказа празна изразителност.

Освен това Европейски Съюз не е подготвен да одобри Украйна – най-голямата по територия страна в Европа след Русия. Всичко това оказва помощ да се изясни за какво хладното успокояване на Путин продължава значително да ръководи връзките сред Европейски Съюз и Русия.

Пишейки в най-тиражния европейски вестник, германоезичния ежедневник " Билд ", Матиас Дьопфнер прикани членовете на НАТО „ да работят в този момент “ и да употребяват „ своите войски и оръжия “, с цел да потвърдят, че „ нашите полезности и нашето бъдеще към момента ще бъдат предпазени “.

Дьопфнер, който е ръководител на издателската компания " Шпрингер " (Springer), която има " Билд ", сподели, че в случай че НАТО не се ангажира, Европа би трябвало да се намеси.

„ Франция, Англия, Германия и Америка би трябвало, като съюз на свободата, да сложат завършек на смъртоносните дейности на Путин със своите войски и оръжия в Киев и със модерна кибервойна в Москва “, написа той.

Дьопфнер е един от дребното видни гласове в Европа, които упорстват за сухопътна интервенция в Украйна.

Трудно е да си представим военно проваляне на Путин в Украйна без зона, неразрешена за полети, доставки на бойни самолети за Украйна и войски на НАТО и Запада на терен в източноевропейската страна.

Да кажа очевидното: революционният ислямски режим в Техеран и Комунистическата партия на Китай следят от близко войната. Поражението за Путин може доста добре да демотивира режима на Иран да преследва своя империализъм в Близкия изток, както и акцията му на световен тероризъм, и да спре нахлуването на китайския режим в Тайван.

Залогът е извънредно огромен.

Препубликуваме публикацията от в. " Джерузалем пост ". Авторът Бенджамин Вайнтал отразява Близкия изток за изданието и е помощник във Фондацията за отбрана на демокрациите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР