Режимът на Путин се опитва да принуди опозицията да замълчи

...
Режимът на Путин се опитва да принуди опозицията да замълчи
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Има риск Путин да открие нов фронт, за да отвлече вниманието от вътрешните проблеми

" Режимът на Путин се пробва да принуди опозицията да замълчи и по тази причина арестува всеки, който се осмели да приканва за почтени избори. Поведението на Путин не толкоз показва неговата мощ, колкото издава уязвимост ", написа през днешния ден в публицистична публикация The Wall Street Journal, представен от faktor.bg.

" Несъгласните с режима на Путин постоянно са били повече в градските центрове на Русия. Но през миналата година даже някои обичайно подкрепящи Путин райони му обърнаха тил поради положението на съветската стопанска система " разяснява изданието.

" Сега рискът е да не открие нов фронт зад граница - в Прибалтика или да провокира ескалация в Азовско море - с цел да отвлече вниманието от вътрешните проблеми. Рейтингът на Путин доближаваше съвсем 90% след военните случки в Грузия (2008) и в Украйна (2014) ", напомня вестникът.

" Путин може би ще е податлив да работи в този момент, на фона на това, че в Съединени американски щати и в Европа някои губят самообладание поради дълготрайната тактика за изолираност на Русия. Вместо да се предава, Западът би трябвало ясно да даде да се разбере, че всяка експанзия зад граница ще срещне опозиция и това ще докара до нови и мъчителни стопански наказания ", приканва The Wall Street Journal. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР