Режимът на Башар Асад заяви, че е започнал с Русия

...
Режимът на Башар Асад заяви, че е започнал с Русия
Коментари Харесай

Русия и Сирия започнаха съвместни проучвания за газ и нефт в Средиземноморието

Режимът на Башар Асад съобщи, че е почнал с Русия взаимни действия по изследване за съществуване на въглеводороди в Средиземноморието.
"За първи път приказвам за това: Сирия стартира работата по изследване за петрол и газ в Средиземно море с съветски компании ", сподели съветничката на Асад Бутайна Шаабан. Тя добави, че режимът почнал подготовка за този развой преди няколко години.
Тя не уточни съветските компании, участващи в проучвателните работи.
Съобщението идва на фона на засиленото напрежение в Източното Средиземноморие поради морската договорка на Турция с Либия. Сделката дава опция на Турция да подсигурява правата си в Средиземноморието, като в същото време предотвратява да бъде сложена пред приключен факт от други страни в района.
Споразумението утвърждава правата на Турция в Източното Средиземноморие пред едностранните опити за сондиране от страна на администрацията на кипърските гърци, като обяснява, че Севернокипърската турска република (СКТР) също има права на запаси в региона, акцентира вестник „ Сабах “.
Гърция не приветства договорката и даже я смята за нарушаване на личните си права, макар че интернационалното право приема друго, твърди турската преса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР