Режим на уличното осветление се въвежда и в град Хисаря.

...
Режим на уличното осветление се въвежда и в град Хисаря.
Коментари Харесай

Режим на уличното осветление въвеждат и в Хисаря

Режим на уличното осветяване се вкарва и в град Хисаря. Заради високите сметки за ток, от първи февруари уличните лампи ще се изключват в 23 часа и ще се включват още веднъж в 4 часа сутринта.

Кметът на курортния град Пенка Ганева изрази очакване казусът с високите сметки за електричество да се реши бързо.

Спирането на осветлението е последна, само че неизбежна на този стадий мярка, тъй като последната фактура е за 80 хиляди лв., при нормални другояче разноски от 25 хиляди лв., акцентира Пенка Ганева:

„За мен това не е добър вид, тъй като като курортен град да се оставя градът мрачен, това значи  – колкото са малко туристите, още по-малко да станат“.

От това ще бъдат пострадали и хотелиерите, които и също имат огромни разноски, сподели още Пенка Ганева.

Тя посочи, че в заповедта, целяща икономии на електричество, има и напътствие на всички места, където е допустимо да се изключат електрическите уреди за отопление и да се премине на различно гориво.

Ганева е безапелационна, че решенията за финансовия недостиг на общините би трябвало да бъдат взети в незабавен порядък:

„Цените на всичко са доста по-високи. На база на тока всички хранителни артикули, детски градини, обществени домове и парите, които са 1/12 от миналогодишния бюджет не са ми задоволителни, с цел да се изплащам, а до момента в който вземат други решения, сметките си вървят“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР