Рехав протест се проведе тази вечер пред Министерски съвет срещу

...
Рехав протест се проведе тази вечер пред Министерски съвет срещу
Коментари Харесай

Граждани се събраха на протест пред МС в подкрепа на президента

Рехав митинг се организира довечера пред Министерски съвет против политиката на кабинета „ Борисов “. Събралите се към 50 индивида се оповестиха и в поддръжка на президента Румен Радев, който разгласи, че смъква доверието си от държавното управление, съобщи БГНЕС.

Сред протестиращите беше енергийният специалист и някогашен член на ДКЕВР Еленко Божков, който пък изрично е срещу метода за създаване на нов тръбопровод до Перник. Около него можеше да се видят и редица пенсионери, които нормално стачкуват против политиката на Комисията за енергийно и водно контролиране и „ Топлофикация “.

„ Решението, което избра кабинетът е рисково от техническа позиция, тъй като може да провокира превишаване на налягането по остарелия Пирински тръбопровод. По него се довежда водата до Мало Бучино “, предизвести Божков, който също изиска оставката на Борисов.

По отношение на коментара на концесионера на " Софийска вода ", че няма да има проблем водата да минава през столичния тръбопровод за Перник, Божков съобщи, че „ Веолия “ не желае да си има проблем с страната и с кмета на София Йорданка Фандъкова. „ Затова ще споделят, че няма проблеми и ще стиска палци да не се стига до повреди “, добавя някогашният член на държавния регулатор.

Друг от протестиращите - хидроинженер Здравко Нешев, пък съобщи: „ Имахме фантазии, с които сегашните ръководещи се подиграха. Искахме да забележим България мощна, мощна с промишленост. Нищо от това не се сбъдна. Преди 40 години бяхме на челно място в света по брой на хидроинженери, а през днешния ден са шепа. Това към този момент не е влиятелна специалност. Подиграха се с водата на България! “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР