Рехабилитацията на пътя от Северозапада към София през старопланинския проход

...
Рехабилитацията на пътя от Северозапада към София през старопланинския проход
Коментари Харесай

Рехабилитацията на пътя за София през Петрохан ще завърши до 2020 г.


Рехабилитацията на пътя от Северозапада към София през старопланинския проход " Петрохан " ще бъде приключена до 2020 година Това заяви в Монтана заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков, който взе участие в полемика " Европа в нашия дом ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Северната част на пътя е ремонтирана през 2015 година със средства от програмата " Транзитни пътища ". През предходната година стартира рехабилитацията на пътя след прохода до Костинброд, дълъг 43 км. Тя ще приключи тази пролет.

Предстои оповестяването на социална поръчка за избор на реализатор на трасе от 7,7 км сред Берковица и Монтана, което е част от пътя към столицата през прохода. Ремонтът му ще се финансира от трансграничната стратегия " Румъния - България ".

РехабилитацияНапредва и работата по модернизацията на пътя Видин - Ботевград. Изготвени са механически планове за сектора от Видин до Монтана, а от Монтана до Враца - абстрактен план. Предстои оповестяване на социална поръчка за избор на реализатор за сектора от Видин до Ружинци.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР