Регулаторите в САЩ разглеждат сделка, която би изкарала на фондовия

...
Регулаторите в САЩ разглеждат сделка, която би изкарала на фондовия
Коментари Харесай

Тръмп назначава конгресмен за шеф на социалната си медия

Регулаторите в Съединени американски щати преглеждат договорка, която би изкарала на фондовия пазар новата обществена медия на Доналд Тръмп, която ще притегли легиони почитатели на някогашния президент, и хора, които желаят бърза облага, написа „ Асошиейтед Прес “.

Компанията, която си партнира с Trump Media & Technology Group, е назначила конгресмен Девин Нунес, републиканец от Калифорния, за собствен изпълнителен шеф. Той ще напусне конгреса, с цел да заеме поста през януари. Това е един от поддръжниците на Тръмп по време на следствията за съветска интервенция в изборите през 2016 година и към импийчмънта на президента през 2016 година, воден от доминираната от демократите Камара на представителите.

Регулаторният надзор е фокусиран върху изказването от медийната компания от октомври, че ще се слее с Digital World Acquisition Corp. (DWAC). Тази компания излезе на американския фондов пазар три седмици по-рано с единствената цел да откри частна компания, която да купи.

В понеделник оттова обявиха, че си сътрудничат с „ предварителните следствия за определяне на обстоятелства “ на Комисията за скъпи бумаги и бори (SEC) и Регулаторния орган на финансовата промишленост.

Миналия месец от SEC желаеха документи, свързани със съвещания на борда на DWAC и връзка сред компанията и медийното институция на Тръмп. Според DWAC в настояването на комисията се споделя, че следствието не значи, че се е стигнало до умозаключение, че „ някой е нарушил закона или че SEC има негативно мнение за DWAC “ или някой различен.

В изказването, с което обществената медия разгласи за назначението на Нунес, самият той е представен да споделя: „ Дойде времето да отворим още веднъж интернет и да позволим свободния поток на хрумвания и изложение без цензура. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР