Регулаторите са загрижени от ограниченията в услугата Apple PayБизнес практиките

...
Регулаторите са загрижени от ограниченията в услугата Apple PayБизнес практиките
Коментари Харесай

ЕС започна ново разследване на бизнеса на Apple

Регулаторите са загрижени от рестриктивните мерки в услугата Apple Pay

Бизнес практиките на Apple за мобилни заплащания се проверяват от Европейската комисия (снимка: CCO Public Domain)

Европейската комисия e почнала следствие на бизнес практиките на Apple с претекста, че услугата за мобилни заплащания Apple Pay демонстрира признаци на лимитирана конкуренция, заяви Файненшъл Таймс.

Комисията е изпратила информация до участниците на пазара, с цел да се запознае с проблемите, в това число изказвания, че приложението Wallet на iPhone не поддържа конкурентни способи за заплащане. Това се случва, откакто съперници на Apple желаеха от Европейска комисия да изследва по какъв начин компанията принуждава потребителите да употребяват нейното средство за цифрови заплащания в iPhone.

Инструментът на Apple за безналични заплащания е наличен в приложението Wallet, което е авансово конфигурирано на iPhone. Конкурентите са загрижени, че Apple има присъщо преимущество и го употребява, блокирайки останалите от достъп до NFC чипа, нужен за безконтактни заплащания.
още по тематиката
Според Apple обаче, компанията лимитира потреблението на NFC за отбрана на поверителността и сигурността на потребителите.

Освен това потребителите на iPhone са насърчавани да се записват в Apple Pay с данни за кредитна карта. Ако потребителят прескочи тази стъпка, iPhone или iPad непрестанно демонстрират алено предизвестие, което осведоми, че настройката не е приключена.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР