Регулаторът на медиите във Великобритания Ofcom е започнал още три

...
Регулаторът на медиите във Великобритания Ofcom е започнал още три
Коментари Харесай

Във Великобритания погнаха руската държавна телевизия RT, не била безпристрастна

Регулаторът на медиите във Англия Ofcom е почнал още три следствия против съветския държавен англоезичен новинарски ефирен канал RT (Russia Today), с цел да види дали не е нарушил разпоредбите за безпристрастност в информациите си, оповестява " Ройтерс ".

Ofcom предизвести преди, че продуцентът на RT " ТВ новости " може да загуби правото си да излъчва във Англия , откакто уточни, че е разкрил редица случаи на липса на безпристрастност след нападението с нервнопаралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия през март.

 Русия упрекна Англия в невиждана
Русия упрекна Англия в невиждана " антируска фикс идея "

Русия се зарича да отвърне на удара

Отравянето, за което Англия упрекна Русия, обтегна връзките сред двете страни и докара до най-голямото експулсиране на съветски дипломати от страна на Запада от времето на Студената война насам. Русия отхвърля да е забъркана.

Ofcom посочи, че сега проверява 11 стратегии на RT за нарушение на разпоредбите за безпристрастност , като последните три случая се отнасят до обсега на външната политика на Съединени американски щати, политиката на държавното управление на Украйна и фракинга във Англия .

Разследванията ще проучат дали репортажите са били задоволително уравновесени . Ofcom, който е самостоятелна институция от държавното управление, преди съобщи, че има висок предел, с цел да се реши, че малкия екран няма право да има лиценз.

" Имаме поради новите следствия на Ofcom и ще работим с регулатора ", уточни представителят на RT.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР