Регулаторът на конкуренцията на ЕС разследва дали инвестицията на Microsoft

...
Регулаторът на конкуренцията на ЕС разследва дали инвестицията на Microsoft
Коментари Харесай

ЕС проучва връзките на Microsoft с OpenAI

Регулаторът на конкуренцията на Европейски Съюз проверява дали инвестицията на Microsoft за милиарди долари в OpenAI е обхваната от разпоредбите за сливания на блока, ход, който може да докара до публично следствие на най-големия алианс неотдавна ИИ полуда при подписване на покупко-продажби.

„ Европейската комисия ревизира дали инвестицията на Microsoft в OpenAI може да предстои на обзор според Регламента за сливанията на Европейски Съюз “, се споделя в изказване на комисията във вторник.

Регулаторите на конкуренцията в Съединени американски щати и Обединеното кралство към този момент изследват инвестицията на Microsoft на стойност до 13 милиарда $ в OpenAI, основателя на пробивния чатбот ChatGPT. Алиансът се трансформира в едно от най-доходоносните обединявания в софтуерната промишленост, защото предходната година вложители и огромни софтуерни компании наляха милиарди в започващи AI компании.

Миналия месец Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство стана първият надзирател на конкуренцията, който прегледа договорката сред Mic...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР