Регулаторът иска условията за всички клиенти да бъдат еднакви94% от

...
Регулаторът иска условията за всички клиенти да бъдат еднакви94% от
Коментари Харесай

Великобритания преразглежда отстъпките за телеком услуги

Регулаторът желае изискванията за всички клиенти да бъдат идентични

94% от домовете и офисите във Англия могат да се снабдят със свръхбърза широколентова връзка, само че по-малко от половината от тях фактически имат такава

Доставчиците на широколентови информационни услуги във Англия ще би трябвало да споделят с кли ентите най-хубавите си покупко-продажби , според нова разпоредба, която локалният регулатор Ofgem приготвя сега.

Намерението на организацията е да вкара „ наказване за преданост ”, което прави мъчно за дългогодишните консуматори да се снабдят с най-евтиния пакет услуги, заяви Ройтерс. Очаква се регулацията да засегне BT, Virgin Media, Sky и TalkTalk.

Ofcom съобщи, че ще преразгледа ценовите практики на фирмите за широколентовите им услуги. Регулаторът ще изследва за какво някои консуматори заплащат повече от други, както и дали някои уязвими консуматори се нуждаят от спомагателна отбрана, с цел да се подсигурява, че получават положителни условия.

Съгласно препоръчаните нови правила, компаниите за широколентови услуги – мобилни услуги, наземни връзки и платена телевизия – ще би трябвало да афишират пред клиентите си най-хубавата допустима договорка или „ цена ”, която могат да предложат, когато някой контракт с отстъпка изтича, както и всяка година за дългогодишните клиенти.
още по тематиката
По данни на Ofcom, 94% от домовете и офисите във Англия могат да се снабдят със свръхбърза широколентова връзка, само че по-малко от половината от тях фактически имат такава.

Около 4 милиона къщи имат интернет връзка от „ остарял жанр ”, т.е. базов широколентов достъп, само че те към този момент не са в първичния интервал на контракта си и могат да получат супербърза връзка за същите пари – или дори по-малко, в сравнение с заплащат сега.

„ Ние сме загрижени, че доста от тях не са в положение да получат най-хубавата оферта ”, сподели основният изпълнителен шеф на регулатора Шарън Уайт. „ Затова преглеждаме практиките в широколентовите мрежи и желаеме да подсигуряваме, че клиентите получават ясна и точна информация от своите снабдители ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР