Регресията в минал живот е вид терапия с използването на

...
Регресията в минал живот е вид терапия с използването на
Коментари Харесай

Какво е регресия в минал живот

Регресията в минал живот е тип терапия с потреблението на внушаемост и подстрекателство за извикване на мемоари от живот, който пациентът е живял преди сегашното. Много хора имат вяра, че този вид терапия е рискова, тъй като вкарва подправени мемоари и заблуди, само че други хора имат вяра, че неразрешените проблеми в минали животи могат да бъдат източник на проблеми в сегашния.

В взаимозависимост от възприятията на човек по отношение на съществуването на минали животи, регресията в минали животи може да бъде доста лечебна или може да изостри актуалните проблеми. Това лекуване е неодобрено от множеството медицински групи, макар че някои религиозни обичаи имат вяра в значимостта на запомнянето на предишните животи.

Обикновено регресията в минал живот включва слагане на пациента в положение, в което той или тя може да си напомни мемоари от минал живот. По предписание това включва някои догатки от страна на лицето, предизвикващо хипнотичното положение. Тези мемоари може да са размити първоначално, само че хипнотизаторът постоянно оказва помощ да се изяснят спомените, като прави оферти и задава въпроси.

Един от методите, по които практикуващите регресия в минал живот намират мемоари от минали животи, е като се концентрират върху проблемите в сегашния живот на индивида. Смята се, че проблемите в тези минали животи могат да повлияят на сегашния живот на някого.

Някои хора също съумяват да открият потиснати мемоари от минали животи, като се замислят надълбоко за времето преди раждането. Обикновено пациентът би трябвало да има известна религия в прераждането, с цел да бъде лечението ефикасна, защото вярата в минали животи допуска религия в прераждането.

В доста случаи регресията в минал живот се практикува като съставен елемент на по-голяма система от вярвания. Следователно хората, които се подлагат на този тип терапия, към този момент са предразположени да одобряват предпоставките на лечението.

 Какво е регресия в минал живот

Често изцелението може да бъде доста сполучливо, тъй като предишните животи се употребяват за разискване на проблеми в актуалните животи и даже могат да служат като управление, когато се опитваме да разгадаем тези проблеми.

По един спорен метод е потвърдено, че хората в действителност могат да имат вяра, че си спомнят събития, които просто са били препоръчани от други. Способността на човешкия разум да основава подправени мемоари може да изясни завладяващата природа на регресията в минал живот.

Човекът, който избира този тип терапия като собствен път към възобновяване, постоянно има компликации да признае, че лечението може да бъде подправена след опита от възобновяване на тези мемоари, което може да направи обичайна терапия доста по-трудна.

От субективна позиция на пациента спомените наподобяват доста действителни и прекарването наподобява безапелационно, което е доста мъчно да се промени.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР