Регресията като понятие е тясно свързана с идеята за прераждането,

...
Регресията като понятие е тясно свързана с идеята за прераждането,
Коментари Харесай

Регресия в минал живот - какво представлява?

Регресията като разбиране е тясно обвързвана с концепцията за прераждането, тъй като без вярата в него не може да се приказва за регресия. На процедура регресия значи връщане в минал живот под внушаемост.

Терминът идва от гръцки - regression - да се върнеш. Или по-точно да се потопиш в мемоари. Най-напред за ранното детство, в зародишен интервал и по-късно завръщане към минали животи.

Тези мемоари са доста и всеки, който е обвързван с отрицателен опит, е оставил мощна диря в съзнанието, което кара хората да повтарят минали сюжети или да се въртят в обаян кръг, без визия по какъв начин да го изоставен.

По тази причина регресията е нормално лечебна процедура, задачата е да се разбере повода за някаква непреодолима компликация и в случай че тя се корени надалеч обратно във времето, над което нямаме власт, с осъзнаването на отминалостта на събитието, да пристигна и отхвърлянето на тази компликация като нещо, което към този момент не може и не трябва на товари съзнанието в сегашното.

При осъзнаването на отрицателния опит от отдавнашно битие идва разбирането за същността на казуса, който ни трови в сегашното, както и освобождението от остарели отрицателни натрупвания и настройки и тогава пътят напред наподобява явен и чист, защото старите настройки и модели на държание могат да бъдат изменени.

 регресия

Регресията съставлява хипнотичен транс, управителен от експерт, и под негово влияние идват спомените, които интересуват пациента. Чувствата, страстите, чувствата оказват помощ на съзнанието да се проясни и да планува какво следва напред в развиването на този проблем.

Контролът над обстановката изцяло се резервира по време на сеанса и индивидът под внушаемост си спомня всичко на финала, тъй като спомените за минали животи са доста по-близко до повърхността, в сравнение с се чака.

Нужда от регресия нормално имат хората с психически, прочувствени или здравословни проблеми и дълго не са намерили тяхното позволение. На регресия може да се подложат и хора, които просто изпитват любознание или търсят отговор на някой интересуващ ги въпрос.

Мотивацията е друга и си коства да се извърши този опит, даже поради убеждението, че той ще донесе благополучие, нематериалност или позитивен заряд в живота.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР