Регресията е феномен, с който отдавна се занимава науката психология.

...
Регресията е феномен, с който отдавна се занимава науката психология.
Коментари Харесай

Регресивна хипноза

Регресията е феномен, с който от дълго време се занимава науката логика на психиката. Фамозният Фройд я назовава предпазен механизъм, т.е. психическа тактика за съкращаване на отрицателни положения. Регресията има за цел да извика спомените, лимитирани от душeвността, за да се осмисли и разбере животът на индивида в сегашното. Тези мемоари се връщат чрез внушаемост, т.е. в положение на сън, тъй като се отнасят не за интервали от години или десетилетия обратно, а за минали животи.

Регресивната внушаемост всъщност съставлява пътешестване в предишното, надалеч във времето обратно, където са скрити ненаучени уроци и незавършени каузи, които важат с цялостна мощ през днешния ден.

Самата регресивна внушаемост се реализира след определяне на положение на цялостна релаксация на тялото и мозъка и лека форма на внушаемост. Предимство на този способ е, че може да се изследват единствено тези моменти от избрани животи, които засягат съответен проблем, а не целият извървян път.

Често регресията сочи някакъв повтарящ се модел на държание от предходни животи или връзки с хората, повтарящи се страхове, съмнения, неточности. Всичко това ни спъва по пътя ни и пречи на спокойствието и щастието в живота.

Регресивна внушаемост се прави в легнало състояние, в цялостно схващане на мисълта и мозъка, с релакс на тялото и съсредоточаване към духа. През цялото време индивидът, който се подлага на внушаемост, знае къде и с кого се намира и помни целия ретрограден сеанс.

 Регресия

Сеансът се състои нормално от три елементи - диалог с индивида, който се подлага на регресивна внушаемост, с цел да се уточнят въпросите, които го интересуват; самият сеанс, в който духът е в безвремието; разбор след сеанса.

С какво може да бъде потребна регресивната внушаемост?

Всички прекарвания от минали животи ни вършат това, което сме през днешния ден. Сеансите с регресивно връщане към нашата най-дълбока същина ни оказват помощ да си спомним събитията с най-голяма значимост, които са оставили своя прочувствен белег върху нас. Осъзнаването на истини, които не ни е обещано да разбираме в процеса на действителния ни живот, оказват помощ да се освободим от насъбраните негативи, да си отговорим на въпроса за ролята на избрани хора в живота ни.

Другият значим въпрос: Дали регресията е рискова?

Това прекарване не може да ни навреди душевен, тъй като не ставаме очевидци на събитията, които са ни травмирали нескрито. Психиката ни пази с механизмите си от това, което е тежко за наново прекарване. Тя е единствено метод да опознаваме предишното и на тази основа да преосмислим сегашното си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР