Регламентът регулира нормативно конфиденциалността в сферата на цифровите средства за

...
Регламентът регулира нормативно конфиденциалността в сферата на цифровите средства за
Коментари Харесай

Insurance Europe ePrivacy ограничава създаването на иновативни застраховки

Регламентът контролира нормативно конфиденциалността в областта на цифровите средства за връзка

Европейската застрахователна асоциация Insurance Europe изрази безпокойсто поради вероятни ограничавания за застрахователите да основават иновационни застрахователни артикули. Рестрикцията може да бъде наложена поради Европейския правилник ePrivacy за отбрана на персоналния живот и електронните връзки, който ще се ползва за всеки бизнес, предоставящ каквато и да е форма на онлайн информационна услуга и употребяващ онлайн технологии за следене. Регламентът контролира нормативно конфиденциалността в областта на цифровите средства за връзка.
Според Insurance Europe, използването на процедура на условията на този документ може да докара до правна несигурност в бранша на цифровите услуги. Като образец от Insurance Europe привеждат възбраната за култивиране на данните благодарение на терминално оборудвание (като да вземем за пример черни кутии, приложения на мобилни телефони или други устройства за интернет неща (IoT)), което се употребява за събиране на данни при телематичното автомобилно обезпечаване.
Insurance Europe приканва Европейска комисия да изследва деликатно новата законодателна самодейност и да съгласува ePrivacy със съществуващите правила, в частност с Общите положения на европейската инструкция за отбрана на данните (GDPR). Предложението за отбрана правото на цялост на персоналния живот и електронните връзки следва да бъде приведено в сходство с регламента по отношение на правната сигурност, който дава няколко правни учредения за култивиране на данни. То би трябвало да служи на съответна, законна цел и да носи добавена стойност за потребителите, смятат от Insurance Europe.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР