Регистри­раха 18 хил. автомо­билаБългария влиза в топ 5 на страните

...
Регистри­раха 18 хил. автомо­билаБългария влиза в топ 5 на страните
Коментари Харесай

Една нова кола на 400 души от населението

Регистри­раха 18 хиляди автомо­била


България влиза в топ 5 на страните от Европейски Съюз с максимален растеж на продажбите на нови коли. От януари до юни в страната са регистрирани малко над 18 хиляди нови коли, което е растеж с 22,6% по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на Асоциацията на европейските производители на коли. По-голям растеж на продажбите за интервала има единствено в Румъния (+33,5%), Унгария (+29%), Литва (24,6%) и Гърция (+23,7%).

Ръстът на продажбите на нови коли се дължи на нарастването на приходите на хората и облагите на компаниите в страната. Бързият растеж в продажбите на коли демонстрира и бързо развиване на стопанската система и на приходите. Но една друга ранглиста демонстрира, че към момента се намираме на дъното измежду страните от Европейски Съюз. България е на последно място в Европейски Съюз по продадени нови коли на човек от популацията. За първите шест месеца на годината е регистриран по един нов автомобил на всеки 394 души от популацията в България. Точно пред нас са Румъния с една нова кола на 328 души и Латвия – на 216 души. За съпоставяне във Франция един нов автомобил е регистриран на всеки 56 души от популацията, а в Германия – на 45 души. Отличниците в Европейски Съюз обаче са жителите на Люксембург, където на всеки 19 души е купена по една нова кола, и то единствено за първата половина на годината.

Ако продажбите на коли продължат със същите темпове до края на годината, на всеки 200 души у нас ще бъде купена по една нова кола, до момента в който в Люксембург по една договорка ще има на всеки 10 души от популацията. А повода за дребния брой на продадените нови коли у нас са ниските приходи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР