Регистрираните заразени с новия коронавирус в Индия се увеличиха с

...
Регистрираните заразени с новия коронавирус в Индия се увеличиха с
Коментари Харесай

Вече 5 дни в Индия се откриват по над 6000 заразени с коронавирус

Регистрираните инфектирани с новия ковид в Индия се усилиха с 6387 за последното денонощие и доближиха общо 151 767. Починалите за 24 часа са 170 или общо до момента - 4337, заяви през днешния ден министерството на опазването на здравето, представено от Асошиейтед през днешния ден.

В момента под лекарско наблюдаване в страната се намират 83 004 инфектирани, а оздравелите към този момент са 64 425.

През последните пет дни дневният растеж на инфектираните в Индия устойчиво се държи над 6 хиляди, което е най-високото ниво от началото на пандемията, отбелязва АП.

Повечето от записаните случаи на ковид са съсредоточени в пет от 28-те щата на страната. Напоследък се следи нарастване на броя им в някои от най-бедните щати в Източна Индия, където след дълги митарства по пътищата започнаха да се завръщат от огромните градове в родните си села служащи мигранти. За тях бяха пуснати специфични влакове, защото при започване на оповестената карантина железопътният превоз в страната бе спрян изцяло.

Карантината бе въведена на 25 март и след третото ѝ продължение следва да завърши на 31 май. Някои ограничавания бяха смекчени при започване на този месец, с цел да бъде рестартирана стопанската система. Тръгнаха някои влакове, полетите бяха обновени отчасти, само че към момента метрото, учебните заведения и университетите, хотелите и заведенията за хранене в цялата страна са затворени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР